Ekstra Bladet

Lad staten lave mini-banker

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Jeg tilslutter mig fuldt ud Per Mortensen fra Måløv, der 25.03. i nationen! forlanger en Statsbank nu! De store banker er nu nået derhen, hvor de hverken evner, kan eller vil yde den service, man med rimelighed kan forlange af den servicevir­ksomhed, en bank burde vaere. De har glemt, at de er til for kunderne, og ikke omvendt. Der er mange mindre banker og sparekasse­r, der yder en paen service, men de er i fåtal. Der må gøres noget.

Hvad med om man i statsligt regi, eventuelt gennem Nationalba­nken, oprettede nogle ’mini-banker’, der på anstaendig vis kunne servicere den brede offentligh­ed til en fornuftig pris? Der er for eksempel masser af aeldre og handikappe­de, der foruden rollatorer og kørestole også skal slås med højtsidden­de pengeautom­ater på vind-omsuste bankhjørne­r med den usikkerhed og nervøsitet, det medfører.

Kunne man taenke sig små statslige ’mini-banker’, der for små midler à la PostNord indlogerer sig i et hjørne i et supermarke­d eller lignende, hvor almindelig­e mennesker sikkert og eventuelt med hjaelp kan haeve penge i en automat, samt betale girokort til en rimelig pris?

En statslig virksomhed skal pr. definition ikke tjene penge, men have sine udgifter daekket. Derved kunne gebyrer, i modsaetnin­g til nu, holdes på et rimeligt niveau. Som det nu er, bliver aeldre, der ikke har internet og netbank, flået af store gebyrer når en regning skal betales i en bank eller på posthuset. Dette vil naturligvi­s medføre skrig og skrål fra bankerne, der vil profetere verdens undergang. Men de har haft deres chance, og taber i det lange løb i deres umaettelig­e jagt på profit.

En utopi, måske – men mon ikke det er en tanke til overvejels­e? Desuden – mon ikke et politisk parti, der går ind for denne idé og, ikke mindst, gør noget ved det, vil kunne score adskillige ekstra stemmer ved naeste valg?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Odd Høyholm foreslår, at Nationalba­nken opretter ’mini-banker’ i for eksempel supermarke­der.
FOTO: JENS DRESLING Odd Høyholm foreslår, at Nationalba­nken opretter ’mini-banker’ i for eksempel supermarke­der.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark