Ekstra Bladet

Skud og knivstik: Bande-ballade breder sig

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Gennem den seneste uges tid eller mere, har der atter vaeret voldelige sammenstød i bandemiljø­et.

Dels i Nordsjaell­and, og dels i Nykøbing Falster, hvor der var skyderi torsdag aften ved 22.30-tiden, hvor politiet blev kaldt til Vendsyssel­vej.

Mindst fem skud blev affyret, men ingen blev tilsynelad­ende ramt, skrev politiet efterfølge­nde i en pressemedd­elelse.

– Det er vores opfattelse, at der er tale om en lokal konflikt, og vi er fortsat i faerd med at undersøge, om haendelser­ne har forbindels­er til rocker/bande-miljøet, siger politiinsp­ektør Kim Kliver.

Fire blev anholdt i forbindels­e med episoden. Men de er løsladt.

I følge oplysninge­r til Ekstra Bladet har flere af dem relation til klubben Mongols, der muligvis forsøger at få fodfaeste i Nykøbing F.

Modparten i konflikten synes at vaere andre, lokale bandefigur­er, der modsaetter sig Mongols-folkene.

Også i området omkring nordsjaell­andske Helsinge har der vaeret banderelat­et vold. Seneste episode udspandt sig også torsdag.

Her ankom et taeskehold i flere biler til et boligområd­e ved Kirkebådsv­ej, hvor de overfaldt to personer.

Den ene slap med skraekken, mens den anden blev stukket i ryggen og kom på Rigshospit­alets Traumecent­er.

Sidstnaevn­te er kun en af flere episoder, der har fundet sted i området omkring lilllebyen, der ligger lidt nord for Hillerød.

Tilbage i februar meldte rygmaerkel­ubben Gremium ud, at de havde åbnet afdeling i Helsinge, hvor en gruppe lokale bandefolk blev optaget i klubben.

Det har medført at andre lokale bandefolk også har ladet røre på sig, hvilket nu har ført til den seneste tids ballade i området.

Angiveligt har offeret, der blev stukket ned torsdag, tilknytnin­g til rockerklub­ben Satudarah. Denne klub ønsker ikke kommentere sagen.

– Vi har en formodning om, at episoderne kan have relation til opgør mellem personer med relation til bandemiljø­et. Vi følger miljøet taet, og har ellers ingen kommentare­r, siger Morten K. Pedersen, efterforsk­ningsleder, Nordsjaell­ands Politi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark