Ekstra Bladet

DANMARKS Danmark kom taettere på andenplads­en, men greb ikke den store chance mod tamt rumaensk landshold 0 0

-

CLUJ (Ekstra Bladet): Vejen til Rusland er en slingrekur­s for Åge Hareides tropper.

Genrejsnin­gen af det danske landshold efter to kiksede kvalifikat­ioner sker ikke smertefrit.

Nulløsning­en foran 30.000 tilskuere – heraf 800 medrejsend­e danskere – bragte Danmark taettere på andenplads­en, men Åge Hareides spillere evnede ikke at gribe den store mulighed at gå forbi Montenegro.

0-0 var et nyt bevis på, at Danmark har svaert ved at vinde fodboldkam­pe, når de foregår uden for landets graenser.

Det danske landshold har ikke vundet en betydende landskamp på udebane i mere end to et halvt år. Det skete senest mod Serbien i november 2014.

Siden har Danmark ikke formået at vinde i betydende udekampe mod hverken Portugal, Sverige, Polen og Armenien.

Praestatio­nen på stadion i Cluj var ikke opløftende. I det etablerede spil gik opspillet for langsomt og uden den fart, som er nødvendig, når modstander­en skal fanges i ubalance.

Det var ingen god løsning med Andreas Cornelius og Christian Eriksen som frontduo. Det blev en smule bedre, da Martin Braithwait­e kom på banen som angrebsmak­ker til Cornelius og Christian Eriksen blev skubbet laengere tilbage på banen.

Svage dødbolde

Braithwait­e har fart og kan true en modstander med sine dybdeløb. Mathias Zanka Jørgensen, der kom på banen efter pausen i stedet for en skadet Simon Kjaer, var i et par situatione­r taet på at blive dansk matchvinde­r.

På trods af, at Rumaenien var med to EM, er det et hold uden store profiler og et pokkers ineffektiv­t mandskab, Christoph Daum råder over. Nulløsning­en mod Danmark var fjerde kamp i traek, hvor holdet ikke scorede.

Med større fysisk styrke havde danskerne en klar fordel på dødbolde, men de evnede slet ikke at udnytte Jannik Vestergaar­d, Andreas Cornelius, Simon Kjaer, Mathias Zanka Jørgensen og Thpomas Delaneys styrke i luftrummet.

Hjørnespar­kene fra Christian Eriksen lå alt for upraecist og ramte sjaeldent en holdkammer­at. Og derfor evnede danskerne ikke at udnytte den klare fordel, de havde i de situatione­r.

Alt for lidt fart

Åge Hareide lagde med sin 35-2 formation vaegt på at vaere staerke centralt i banen, hvor William Kvist og Lasse Schøne var det defensive bolvaerk foran bagkaeden.

Tre mands forsvaret virkede ikke trygge og sikre. Svagest i billedet stod Jannik Vestergaar­d før pausen, men også anfører og fødselaren Simon Kjaer virkede haemmet efter den albue, han fik i ansigtet. Derfor måtte han også lade sig udskifte i pausen, fordi han havde svaert ved at åbne det venstre øje.

Det danske landshold savnede spillere, der kunne udfordre og true rumaenerne. Åge Hareide havde måske fart på de to kanter med Peter Ankersen og Riza Durmisi, men de ramte slet ikke Andreas Cornelius med et indlaeg før pausen. Danskerne truede alt for sjaeldent det vaklende rumaenske forsvar med bolde i dybden.

FCK-bomberen fremstod som bedste dansker i en svag første halvleg, hvor Cornelius ofte stod med ryggen til mål, og derfor for sjaeldent med front mod målet.

Christian Eriksen lå ved siden af Cornelius i forreste linje, men samspillet var ikke optimalt før pausen. Det var Tottenham-spilleren, der kom til det farligste forsøg på pausen. Han afsluttede til gengaeld svagt og over mål i en fin position midt for det rumaenske mål.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark