Ekstra Bladet

På vej mod VM

Den polske verdensstj­erne scorede for ottende gang i denne kvalifikat­ion, da Polen i aftes hentede tre vigtige point i topkampen i Montenegro.

- Gisle@eb.dk

Robert Lewandowsk­i (tv.) snupper bolden for fødderne af Montenegro­s Stefan Savic. Den polske stjerne gjorde sin pligt og scorede i kvalifikat­ionskampen i Gruppe E i aftes, og med yderligere en scoring fra Lukasz Piszczek var det nok til at sikre topholdet sejren.

Og selvfølgel­ig var den 28årige Bayern München-spiller på pletten, da Montenegro og Polen mødtes i gruppe E’s topkamp i Podgorica. Jovetic, og det medlevende publikum i Podgorica havde ikke haft meget at glaede sig over den første time. men misbrugte den store mulighed.

Det skulle vise sig at blive kostbart, for små ti minutter før tid løftede Lukasz Piszczek bolden i mål via den ene stolpe.

Nu sejr til Armenien

Den hårdt tilkaemped­e 2-1sejr sender Polen i udbrud i Danmarks VM-kvalifikat­ionsgruppe, og Lewandowsk­i taettere på Ronaldo på den europaeisk­e kvalifikat­ions topscorerl­iste.

Den polske hitman har scoret i samtlige fem kampe i kvalifikat­ionen, og hans i alt otte mål – bare et faerre end portugiser­en – har vaeret staerkt medvirkend­e til, at Polen står med 13 point og halvandet ben i Rusland. For Montenegro var det andet nederlag i traek, men med syv point er de i høj grad stadig med i kampen om den andenplads, der kan udløse to playoff-kampe.

Det er Armenien også efter en ellers katastrofa­l start på kvalifikat­ionen. I Jerevan slog armenierne Kasakhstan 2-0 og står efter to sejre på stribe noteret for seks point.

Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan bragte Armenien på sejrskurs med 17 minutter igen, og kort efter slog Aras Özbiliz sejren fast.

Kasakhstan er eneste hold i gruppen uden sejr og eneste hold, der halvvejs har udspillet sin rolle.

 ?? FOTO: RISTO BOZOVIC ??
FOTO: RISTO BOZOVIC
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark