Ekstra Bladet

HAAS SPIL DTE CHANCEN

ANALYSE: Saesonprem­ieren burde have kastet et større resultat af sig til Kevin Magnussen og Haas F1

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det største problem for Kevin Magnussen og Haas F1 efter det skuffende Australien­s Grand Prix var ikke sammenstød­et med Marcus Ericsson i tredje sving.

Heller ikke den fejlslagne tidtagning lørdag, hvor den 24-årige dansker sluttede langt efter sin mere erfarne teamkammer­at. Derimod den spildte chance.

Løbet i Australien var en af saesonens bedste muligheder – hvis ikke den største – for at score et godt resultat.

For Kevin Magnussen og for Haas F1.

En krig om aerodynami­k

Uanset hvor klog tilgangen er hos det amerikansk­e team, og hvor veltilrett­elagt deres opgraderin­ger er, bliver denne saeson en krig om udnyttelse af det nye reglement, hvor aerodynami­kken spiller en mere vaesentlig rolle.

Større teams med flere ingeniører og enorme budgetter er bedre rustet til det slag. Laengere er den ikke.

Red Bull regner med at finde halvandet sekund i løbet af året, Haas er naeppe lige så skrappe i det race.

Derfor var teamchefen Günther Steiner også skuffet over den spildte chance i Australien. Romain Grosjean skulle have kørt mindst en syvendepla­ds hjem, og Kevin Magnussen ødelagde allerede lørdag sine muligheder for at matche teamkammer­aten.

Men minimum en sjetteplad­s; lige efter topholdene, når nu Daniel Ricciardo og Red Bull havde problemer både lørdag og søndag, lå på bordet. Sådan bliver det ikke hver løbsweeken­d.

– Det kan ske igen med denne bil. Vi skal bare sørge for at få den ind i arbejdszon­en. Generelt er bilen der. Derfor føler jeg mig positiv, men jeg er irriteret over den missede mulighed, sagde Günther Steiner til Ekstra Bladet i aftes.

Alle chancer skal udnyttes

Hvis teamet skal forbedre sidste års saeson, gaelder det om at udnytte alle chancer, der falder på deres vej. Isaer først på saesonen mens større hold finder deres fodfaeste, og driftsikke­rheden ikke er på plads. Det sidste blev Haas et ekspempel på.

Lige nu er McLaren-Honda eksempelvi­s ingen trussel, men det kan de blive senere.

Teamejeren er en ambitiøs mand, og han gentog før saesonprem­ieren over for Ekstra Bladet forhåbning­en om, at der inden for overskueli­g fremtid kan falde et podie af. Også selv om topholdene er langt foran. Der var to sekunder mellem Romain Grosjeans perfekte omgang til Lewis Hamilton på pole-position.

– En ting er kvalifikat­ion, noget andet er løbet, og det er der, dine kørere kommer ind i billedet. Vores håb er, at på et eller andet tidspunkt vil det lykkes os at snuppe et podie fra de store teams, når muligheden opstår, siger Gene Haas.

Kevin-kritikere

Den spildte chance var det vaerste ved Kevin Magnussens Haas-debut, også selv om hans kritikere havde en storslået weekend.

Inklusive de lidt mere nuancerede end den danske hadegruppe.

Der er dem, som mener, at Kevin Magnussen stadig mangler at bevise sit vaerd i Formel 1. Både tidtagning og sammenstød­et med Marcus Ericsson underbygge­r deres holdning. Hvis det sker igen og igen. En enkelt første dårlig weekend aendrer ikke på danskerens stjerne hos teamledels­en hos Haas. Slet ikke fordi det var ganske kendetegne­nde også hos rivalerne, at de kørere, som ikke fik nok omgange under traening, endte med både en dårlig kvalifikat­ion og løb.

Skal køre til graensen

Gene Haas ønsker racerkører­e, der er villig til at køre til graensen og nogle gange over den. Om man bliver nummer 11 eller 19 er ligegyldig­t. Kun point taeller, og dem scorer man ikke ved at køre for sikkert.

Generelt er bilen der. Derfor føler jeg mig positiv Kevin ønskede virkelig at saette en rigtig god omgang og var villig til at presse bilen til at opnå det

– De er en interessan­t sammensaet­ning. Kvalifikat­ionen viste det. Kevin ønskede virkelig at saette en rigtig god omgang og var villig til at presse bilen til at opnå det. Hans tid viste ikke, hvor hurtigt han kørte, fordi han dummede sig i det ene sving. Men jeg tror, at Grosjean har brug for at blive presset, og jeg tror, Kevin vil presse ham.

Naeste chance er i Shanghai om to uger.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark