Ekstra Bladet

Efter rødt chok: Ingen snak om VM-titlen

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Formel 1-fans har de seneste tre saesoner tørstet efter en udfordrer til suveraene Mercedes, og de italienske Ferrari-tifosi har tørstet endnu laengere.

Sidst Ferrari vandt saesonens første grandprix var for syv år siden i Bahrain. Sidst man vandt i Australien var i 2007, og det blev grundlaget for Kimi Räikkönens verdensmes­terskab.

Ikke et ord om titlen

Men titlen ville Sebastian Vettel slet ikke tale om efter sin triumf i Melbourne, hvor han henviste Mercedesdr­engene til de sekundaere placeringe­r.

– Nej, jeg er ikke interesser­et på dette tidspunkt for at vaere helt aerlig. Tydeligvis har jeg vaeret heldig i min racing-karriere indtil videre, men efter det første løb er det bestemt for tidligt at at kigge på tabellen, siger den firedobbel­te verdensmes­ter.

– Det er godt at vide, at vi har en god bil, men det er begyndelse­n: Et nyt reglement og en ny generation af biler, så der vil komme flere fremskridt.

– Vi ved, at de (Mercedes) har en fantastisk motor, men de har også haft et fantastisk bil, og de har taget mange skridt fremad, så det er os, der skal lukke hullet, siger Vettel.

Veltimet pitstop

Sejren blev grundlagt med et veltimet pitstop.

Men nok så vigtigt for både Ferrari– og Formel 1-fans, var italienern­e i stand til at presse Lewis Hamilton til et tidligt pitstop, fordi deres løbsfart var god – ligesom vintertest­en indikerede.

– Jeg kaempede med daekkene til sidst, og jeg var nødt til at pitte langt tidligere end de gutter, fordi jeg løb tør for greb, fortalte Lewis Hamilton.

Svaert at overhale

Som frygtet var det svaert at overhale med den nye aerodynami­k. Efter sin 43. grandprixs­ejr var Sebastian Vettel dog svaert begejstret for, hvordan det var at køre et helt grandprix i de nyere racere.

– Sidste år kunne du kun presse den de første par omgange, og så faldt daekkene fra hinanden. Nu falder de stadig lidt, men du kan stadig presse dem. Du kan bevare de samme bremsepunk­ter. Bilen skriger bare ‘mere, mere, mere’, siger tyskeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark