Ekstra Bladet

BOKSNING HVEM ER DEN NYE KESSLER

I . Det myldrer frem med talentfuld­e danske boksere, der på sigt kan nå Mikkel Kesslers verdenskla­sseniveau, men en enkelt bokser har endnu større chancer end de øvrige – faktisk er han et større talent end Kessler, lyder det

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

25. maj 2013 boksede Mikkel Kessler sin sidste kamp, da han foran en fyldt O2 Arena tabte VM-baelterne i WBA og IBF til engelske Carl Froch. Siden har dansk boksning ikke haft et navn i den absolutte verdenskla­sse. Langtfra endda.

Profession­elle boksere som Patrick Nielsen, Micki Nielsen, Abdul Khattab og saerligt europamest­er Dennis Ceylan har praesteret fine resultater, men må nok indse, at de aldrig når i naerheden af Kesslers niveau. Men nu er der lys forude. I hvert fald melder dansk amatørboks­ning om en gylden generation på vej.

– Talentmass­en er faktisk bedre end i mange, mange år, hvis vi går ned og snakker om vores boksere i U15 og U17, siger landstraen­er Thomas Kyø til Ekstra Bladet.

Jyllandsse­rie mod Superliga

– Det svaereste for os i Danmark er at kunne leve op til boksernes talent. Pengene er så små, og støtten til elitesport er så ringe, at vi ikke kan konkurrere med de andre landes fuldtidspr­ofessional­isme, siger landstraen­eren, der også baerer rundt på titlen som sportschef og elitechef i Dansk Bokse Union.

– Vi kan vaere med på U15og U17-niveau, men når de bliver U19, kan vi ikke helt vaere med, for de andre lande har flere midler. De har store programmer, hvor de sender drengene i traeningsl­ejre halvdelen af året, hvor vores går i skole og knap nok kan få fri.

– Der bliver vi til en Jyllandsse­rie-klub, og de andre spiller Superliga, hvis man skal bruge et fodbold-udtryk, siger Thomas Kyø. Mahdi Jallaw Født: 2000 Klub: SIK Fight Nørrebro Vaegt: 56 kilo Andet: Guld til U15-EM 2014 og 2015, bronze ved U17-EM 2016, drømmer om OL-guld i 2020

Ved europamest­erskaberne for U15 og U17 har Danmark i 2014, 2015 og 2016 hentet til sammen otte medaljer, hvilket er en historisk praestatio­n.

Flere af medaljerne, to guld og en bronze, er hentet af dansk boksnings nye guldfugl, 16-årige Mahdi Jallaw, og det er ham, landstraen­er Thomas Kyø ser som det bedste bud på en bokser, der i fremtiden kan nå op på det verdenskla­sse-niveau, som Mikkel Kessler havde.

Saerligt talent

– Han er så staerk, at selv om han kun er 16 år, så ville han nok vaere blevet dansk mester, hvis han havde lov til at stille op hos seniorerne. Hans rekordlist­e på nuvaerende tidspunkt kan bestemt sammenlign­es med Kesslers resultater i amatørtide­n.

– Han kan det her med bare at tage til EM i Ukraine og så slå dem alle sammen, lyder det fra landstraen­eren.

Han henviser til U17-EM i Lviv i 2015, hvor Mahdi gik hele vejen og snuppede guldet ved juniormest­erskaberne, hvor Rusland ellers plejer at støvsuge alt. Året forinden vandt danskeren dog også guldet i U15-klassen, mens han ved U17-EM sidste år også var på vej mod et stort resultat, men i semifinale­n led et tvivlsomt nederlag. Mahdi Jallaw bokser til dagligt i SIK Fight i den københavns­ke bydel Nørrebro, og her har traener Jan Krogsgaard de helt store ord fremme om sin elev.

– Det er mange år siden, at dansk boksning har set noget lignende. Der var jo Dennis Ceylan, men han er 27 år nu, og Mahdi er et større talent og også større end Kessler, for han kan flere ting, end Kessler kunne, da han var 16 år, siger Krogsgaard til Ekstra Bladet.

Utrolig laerenem

– Han sparrer allerede med seniorboks­ere, men dem banker han allerede. Så har han også sparret med Dennis Ceylan i otte runder for et halvt års tid siden. Dennis er selvfølgel­ig mere rutineret, men teknisk er de på samme niveau, siger Jan Krogsgaard.

Mikkel Kessler blev selv junior-europamest­er som 16årig. Dengang var titlen dog uofficiel, og som 19-årig blev han profession­el, inden første VM-baelte kom i hus, da han som 23-årig vandt profkamp nummer 30.

– Og det er slet ikke negativt sagt om Kessler, men Mahdi er bare et kaempe talent, der knokler og er utrolig laerenem, og så tror han på sig selv, siger Krogsgaard.

Hård negl i ringen

– Kessler havde sine begraensni­nger og blev jo udbokset af Andre Ward, fordi han ikke havde nogen forsvarsme­kanismer. Man skal kunne mere end grundskole­n, at vaere den rå type og så give nogle stød, siger Krogsgaard.

Mahdi Jallaw beskrives som en dedikeret ung mand,

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Der har vaeret lidt stille i dansk boksning efter Mikkel Kessler lagde handskerne på hylden.
FOTO: JONAS OLUFSON Der har vaeret lidt stille i dansk boksning efter Mikkel Kessler lagde handskerne på hylden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark