Ekstra Bladet

Glad dreng fra Vollsmose

- Ilias Warraich PRIVATFOTO PRIVATFOTO Nicolai Terteryan

Født: 2002 Klub: Vollsmose Vaegt: 50 kilo Andet: Sølv ved U15-EM i Kroatien i 2016 og burde med neutrale øjne have vundet finalen over russer.

Også Ilias Warraich tog sølv ved U15-EM 2016 og det i den noget lettere 44-kiloklasse, men siden er han rykket op i 50 kilo.

– Han er sådan en sjov bokser, for han er en meget glad dreng, og man taenker 'han kan da ikke vaere bokser', men han leger bare og har det sjovt, siger landstraen­eren og giver et godt eksempel.

– Efter to vundne kampe ved EM kom han og sagde: ’Nu kan jeg også slå hooks uden om paraderne. Det er sjovt at vaere til EM’, griner landstraen­eren.

– Teknisk og taktisk kan han naesten det hele selv. Han er helt vildt intelligen­t og kan hurtigt se, hvad modstander­en gør, og så udnytter han det til egen fordel. Han er virkelig god, og der venter en stor fremtid lyder det.

Og så har bokseren fra Vollsmose også forudsaetn­inger for at blive ved med at bokse. Han har nemlig stor opbakning hjemme fra familien, hvor de pakistansk­e foraeldre er laeger, og søsteren i gang med at blive det samme. Født: 2001 Klub: BK Vitus Horsens Vaegt: 57 kilo Andet: Medalje U15-EM 2015 ligesom tvillingeb­ror Sebastian Terteryan fik det, og han er et stort talent i 60 kilo-klassen.

I Horsens går der også stortalent­er rundt. Her er det tvillinger­ne Nicolai og Sebastian Terteryan, der vaekker opsigt. Begge vandt medaljer ved U15-EM i 2015, og specielt førstnaevn­te ser spaendende ud.

– Han ligger midt mellem Mahdi og Ilias i type. Han har mental styrke som Mahdi, men er legende som Ilias, så han kan komme meget langt, siger Thomas Kyø.

Ved seneste mesterskab har Nicolai dog vaeret udsat for en skidt oplevelse med dommere. Han havde således en modstander i gulvet, men tabte alligevel 1-2.

– Vi var med samme fly hjem som ham, der dømte Nicolai som vinder, og han var vred og talte om korruption. Det er svaert at sige, om han var blevet europamest­er, men han skulle have vaeret videre derfra, siger landstraen­eren, der også har andre ting at slås med end utilregnel­ige dommere.

 ??  ?? Nicolai Terteryan vaekker opsigt.
Nicolai Terteryan vaekker opsigt.
 ??  ?? Ilias Warraich.
Ilias Warraich.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark