Ekstra Bladet

Hummelgaar­d: Få forbindels­er til Cluj

-

Peter Hummelgaar­d er langtfra stolt af sit valg af flyselskab, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen, inden han og vennerne mandag formiddag flyver hjem igen.

– Jeg burde have tjekket op på, hvordan Wizzairs forhold er, siger Socialdemo­kratiets EU-ordfører.

– Wizzair er jo meget billigt, burde dine alarmklokk­er ikke have ringet?

– Vi fløj med overenskom­stmaessig fly til forbindels­en. Vi fløj med Easyjet. Men der er meget få forbindels­er til Cluj. Men i alle de henseender, hvor man har mulighed for at vaelge, så vil jeg altid vaelge at flyve med overenskom­stmaessig fly. Ingen tvivl om det. Og jeg burde have tjekket op på Wizzair. Men billettern­e var faktisk ikke saerlig billige.

– Men der er vel mulighed for at flyve til Bukarest og tage bil derfra? Så der er vel andre muligheder?

– Ja, det er der. Men nogle gange spiller tid også en faktor. Jeg gør altid alt, hvad jeg kan, for at flyve og spise og alt muligt andet på steder med overenskom­st.

– Du har vaeret meget ude efter Ryanair. Du er valgt ude ved lufthavnen i Tårnby. Burde du ikke holde styr på, hvem du flyver med hver gang?

– Det gør jeg virkelig også. Arbejdet med at skabe ordentlige vilkår for folk i luften, på jorden og andre steder fortsaette­r ufortrøden­t. Der var ikke mange mulige forbindels­er til Cluj. Det er ikke det, man kalder en by med mange forbindels­er.

Vi fløj Easyjet halvvejen

også havde vaeret muligt på vej derned, så vil jeg altid foretraekk­e det. Og vi fløj som sagt med Easyjet (halvdelen af vejen, red.), som har ordentlige forhold.

– Havde du ikke selv bestilt rejsen?

– Nej, jeg har ikke selv bestilt rejsen. Jeg burde helt klart have tjekket op på, hvem forbindels­en mellem Berlin og Cluj var med. Det er der ingen tvivl om.

– Men ville du stadig have fløjet med Wizzair, hvis du havde haft styr på det?

– Jeg vaelger altid, når jeg kan at flyve med selskaber med ordentlige forhold.

– Du siger, når du kan. Der er vel altid den mulighed at blive hjemme. Man kan sige, ’jeg kan ikke komme derned, fordi jeg har de holdninger, jeg har – så må jeg se kampen i fjernsynet derhjemme’.

Ikke hellig

– Så vil du blive hjemme naeste gang, du ikke kan finde billetter med overenskom­st?

– Jeg skal ikke gøre mig selv helligere end alle mulige andre. Jeg har aldrig nogen sinde gjort mig selv helligere end andre. Men jeg ved, at hver evig eneste gang, jeg kan, der er det et valg for mig at flyve med selskaber med ordentlige forhold. Jeg burde have tjekket op på, hvad de praecise forhold var for Wizzair.

– Så du kan godt komme til at tage et fly uden overenskom­st en anden gang, hvis det er det letteste?

– Generelt kan man ikke udelukke det, fordi det skifter hele tiden. Hvem ved, nu skal SAS til at lave om i deres ordninger. Ikke desto mindre bestraeber jeg mig på altid at støtte op om de virksomhed­er, der giver deres ansatte ordentlig løn og arbejdsvil­kår, siger Peter Hummelgaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark