Ekstra Bladet

BANDEBOSS BLANDT DE ANHOLDTE I DRABSSAG

SIGTES MED FIRE ANDRE i sagen om drabet på 21-årige Daniel, der blev fatalt kvaestet af skud i oktober

- PRIVATFOTO KØGE: RØNNE: ROSKILDE: SLAGELSE: AARHUS:

En 34-årig mand – der vurderes at vaere Mongols-klubbens ledende figur – er blandt de anholdte i sagen om drabet på den 21-årige Daniel Kristensen, erfarer Ekstra Bladet.

Manden er identisk med den person, der blev anholdt i Københavns Lufthavn, Kastrup, søndag aften.

Han var da på vej til at rejse til det sydlige Spanien.

Ved gårsdagens retsmøde var manden, der har indvandrer-rødder, iklaedt en termojakke og jeans.

Hagen var prydet af et kort skaeg, og frisuren var karakteris­tisk med skaldet i siden og kort i toppen.

Få tilhørere

Flere flyttekass­er med sagens akter var båret ind i retten.

De anholdte er sigtet for i forening at have draebt eller på anden måde har medvirket til drabet på Daniel Kristensen. De naegter sig alle skyldige.

Ud over et par pressefolk var der kun enkelte tilhørere ved grundlovsf­orhøret – et par venner og bekendte samt nogle kvindelige samlevere.

Her vendte den sigtede sig om og snakkede kort og vinkede til de få tilhørere.

Forsvarern­e kraevede – og fik – navneforbu­d. Det var i august, at der først blev snakket om Mongols i Danmark. Siden har der vaeret en del ballade omkring klubben, hvor dens medlemmer og ligesinded­e angiveligt har vaeret indblandet i vold og skyderier.

Anklageren, Andreas Christense­n, kraevede dørlukning, hvilket retsforman­den gav ham medhold i.

Den sigtede ville ellers gerne udtale sig, men hvad han måtte have forklaret,

forblev bag de lukkede døre.

Tilbage i oktober lavede Ekstra Bladet og Krimicentr­alen et indslag om rockerklub­ben Mongols, og i den forbindels­e bekraefted­e en talsmand, at den pågaeldend­e,

der altså nu er anholdt, var boss i gruppering­en.

Ingen kommentar

I forbindels­e med anholdelse­rne i drabssagen, hvor fire er sigtet for drab og medvirken

til drab, og en femte er sigtet for overtraede­lse af våbenlovgi­vningen, har Ekstra Bladet søgt at få en kommentar fra Mongols, men her lyder det ’ingen kommentar’.

Personalet i en fastfood-restaurant måtte bede om assistance fra politiet, da de ikke kunne laegge en daemper på en gruppe unge mennesker, der opførte sig højrøstet og generede andre gaester.

I forbindels­e med urolighede­rne havde en 15årig dreng kastet en karklud i hovedet på en medarbejde­r.

Politiet anholdt den 15-årige kortvarigt, og dennes vaerge blev underrette­t om sagen. Han fik en bøde.

En meget beruset 30-årig mand i Superbrugs­en på Billesborg­vej blev sigtet for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n, da han smed bukserne i butikken og truede personalet med at slå dem. Politiet blev tilkaldt, og manden fik en bøde for sin opførsel.

En borger fik nok af drengestre­ger og tilkaldte politiet. Beboeren var blevet generet af en gruppe drenge, der havde banket på døre og ruder gentagne gange. Han havde set dem løbe fra stedet. En patrulje kom til stedet, men drengene blev ikke fundet.

Flere billister havde bemaerket en bil, der blev ført usikkert på Holbaekmot­orvejen, og de havde derfor kontaktet politiet. Politiet fik standset bilen, der blev ført af en 31-årig mand fra Vanløse.

Manden var påvirket af narkotika, men da politiet stoppede manden, fik han kramper. Der blev derfor ringet efter en ambulance, der bragte ham på sygehuset. Han fik udtaget en blodprøve og sigtet for narkokørse­l.

Et tyveri i Netto i Korsgade udviklede sig til et røveri, da en kunde forsøgte at stjaele sodavand fra butikken. Tyven var ved at putte sodavand i en medbragt pose og forlod derefter butikken.

En kvindelig ansat forsøgte at stoppe manden, og der opstod en mindre meningsudv­eksling. Kunden kastede en dåse sodavand i hovedet på den ansatte og slog hende flere gang på skulderen.

Det lykkedes ikke at tilbagehol­de kunden.

En diskussion på et pizzeria i Skolegade udviklede sig til et slagsmål mellem tre maend. To tyske maend på hhv. 23 og 25 år sloges med en 30-årig dansk mand.

Vaerst gik det ud over den 30-årige, der fik tildelt adskillige knytnaeves­lag i ansigtet. Politiet blev tilkaldt, og de to tyske maend blev anholdt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark