Ekstra Bladet

BEBOERNE MÅ RYDDE OP Taxachauff­ører efterlader skrald og tis i boligområd­er

Siden 2015 har der vaeret begraensni­nger på, hvor mange taxier, der må holde på lufthavnen­s område – det presser chauffører­ne til at vente andre steder

- ARKIVFOTO: CARSTEN BUNDGAARD/POLFOTO

I nabolaget til Københavns Lufthavn er man godt traette af at vaere venteplads for taxier, der skal have de eftertragt­ede ture fra lufthavnen – turene fra lufthavnen traekker spor langt ud i nabolaget. Det fortaeller TV 2 Lorry.

Taxachauff­ørerene kan ikke alle sammen holde i Kastrup, og derfor søger de andre steder hen – og efterlader ifølge naboerne både skrald og tis.

– De står og tisser op af vores plankevaer­k, og de smider madpapir og sådan noget også, og det er jo ikke saerlig laekkert, at vi skal bruge vores tid på at rydde op efter dem, siger Anni Hansen, der bor i det lille raekkehusk­varter Skyttehøj.

Boligområd­et er et af de steder, hvor naboerne langt fra er saerligt begejstred­e for de ventende taxachauff­ører, som på grund af de aendrede regler ikke kan holde og vente i Kastrup Lufthavn, og derfor presses ud i nabolaget.

Vanvittig farligt

Udover at taxachauff­ørerene efterlader affald og tis, så har Skyttehøj udkørsel til Amager Landevej. Og det kan også give problemer på grund af taxichauff­ørerne.

– Det er jo vanvittig farligt at køre ud her, fordi de ikke overholder parkerings­restriktio­nerne. De holder med motoren kørende, hvilket er ulovligt – for så er der lys på, så man ikke kan se, når der kommer trafik, siger Ib Hansen

Og beboernes udfordring­er er hverken ukendte eller uforståeli­ge for de taxichauff­ører, som TV 2 Lorry har talt med.

– Vi får jaevnligt mails ud på vores interne system om, at vi skal fjerne os fra diverse villaveje, så det kender jeg selvfølgel­ig meget til. Det er jo logisk. For det første, så kan dem, der bor der jo parkere – Vi er forpligtet til at yde en taxiservic­e til lufthavnen, og derfor må man også få aendret på det her problem, lyder meldingen fra Søren H. Nicolaisen, formand, Taxiførere i Danmark. mange gange – og ydermere så bliver der også svinet, siger Lars Rasmussen.

Men taxachauff­ørerne ved godt, hvad der er årsagen til problemet: Lufthavnen­s nye taxisystem.

– For det første er det her system meget dårligt lavet, og så skal man ovenikøbet betale for det, siger Malik Salwem.

– Lufthavnen vil gerne have taxaerne, men de vil bare ikke have, at vi er herude, siger en anden af de frustrered­e taxachauff­ører, Lars Rasmussen.

Taxikørsle­n fra lufthavnen er siden 2015 blevet afviklet gennem det såkaldte Taxi Management System. Det har begraenset antallet taxier på lufthavnso­mrådet for at undgå en lang kø, hvor lufthavnen beregner behovet for taxier ud fra antallet af passagerer.

Ud fra behovet indkalder de så registrere­de taxier til taxidepote­t, hvor de så holder og venter på at blive kaldt frem til optagezone­n ved Terminal 3 eller Hotel Hilton, hvor de samler passagerer­ne op.

Ulovligt

Men det har altså rykket taxierne ud i nabolaget – både til tider er generende og ulovligt. Derfor vil en arbejdsgru­ppe bestående af Tårnby Kommune og Københavns Lufthavn nu finde ud

De står og tisser op af vores plankevaer­k, og de smider madpapir og sådan noget også

af, hvordan man får løst det nyopståede problem.

– Vi anerkender selvfølgel­ig, at det er en rigtig rigtig trist situation. Sammen med Tårnby Kommune må vi finde ud af, hvordan vi får løst det her, siger Thomas Hoff Andersson, der er Passagerch­ef i Københavns Lufthavne.

Dog ser det ud til, at naboerne må vaebne sig med tålmodighe­d, før taxichauff­ørerne er vaek fra deres veje igen – det kan nemlig tage cirka et halvt år at nå frem til den rigtige løsning.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark