Ekstra Bladet

En på låget

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND DK-Polen DK-Rumaenien STILLINGEN ...... 5. okt.

Det kan godt vaere, Danmark kom taettere på andenplads­en i gruppe E, fordi Hareides tropper spillede uafgjort, samtidig med Montenegro tabte til Polen.

Og nu er de a point med nationen, der vandt 1-0 i Parken i efteråret.

Men vejen til VM i Rusland er bestemt ikke blevet lettere for Åge Hareides tropper.

Christian Eriksen og holdkammer­aterne kan ikke tillade sig at lave flere fejltrin. Lige nu er VM-billetten naermest som en by i Rusland.

Efter nulløsning­en mod Rumaenien er halvdelen af kampene i kvalifikat­ionen nu overstået.

Gruppevind­erne kvalificer­er sig direkte til VM, mens de otte bedste toere

mødes i to afgørende kampe hjemme og ude. Der er ni europaeisk­e grupper, og derfor ryger den dårligste toer ud og opnår derved ikke den ekstra mulighed for at komme til VM i Rusland.

Dårligste toer

Lige nu er billedet faktisk sådan, at Montenegro, der med syv point har samme point som Danmark, er den dårligste af de ni toere i de europaeisk­e grupper.

Før de resterende fem kampe er Danmark i en situation, hvor holdet skal ramme mindst 20 point som facit, hvis de skal have en mulighed for ikke at ende med sorteper – den niendebeds­te toer.

Men det kraever altså mindst 13 ud af 15 mulige point i de sidste fem kampe: Montenegro, Kasakhstan og Armenien på udebane, mens

Polen og Rumaenien er modstander­ne i Parken.

Derved vil der i bedste fald kun vaere råd til at spille én uafgjort – eksempelvi­s hjemme mod Polen – mens resten af kampene skal vindes for at bevare muligheden. Danmark kan ende i en situation, hvor fem sejre kan vaere nødvendigt.

Alvorlig situation

Anfører Simon Kjaer er klar over situatione­ns alvor på spillernes vegne. Han har indset, at løbet allerede er kørt i forhold til Polen, der er en sikker gruppevind­er:

– Vi skal vinde resten af kampene (fem), hvis vi skal have en chance for andenplads­en. Vi skal nemlig ikke havne som dårligste toer i det regnskab, fastslog kaptajnen, der udgik i pausen efter han fik et slag i ansigtet.

Han stod efter kampen Kasakhstan-DK ...... 10. juni ................. 1. sept. Armenien-DK ......... 4. sept. Montenegro-DK ........ 8. okt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark