Ekstra Bladet

EN AF DE SIDSTE ST

-

Nauntoftes bortgang, fordi han til det sidste var i vigør og havde fuld fart på.

Jens Nauntofte kom til Danmarks Radio i begyndelse­n af 70’erne – først var han freelancer, og siden blev han fastansat, og i de første mange år slog han sine folder i radioen i programmer som ’Udefra’ og ’Orienterin­g’. Han tilhørte den gamle garde, der også indeholdt koryfaeer som Jørgen E. Petersen og Halldor Sigurdsson. De var levende legender på udenrigs-stoffet. Og Jens Nauntofte var en af de sidste store.

Sidst i 80’erne blev han hentet til TV Avisen. Her var Nauntofte både reporter og studievaer­t, inden han sammen med den nu så kendte forfatter Leif Davidsen var med til at skabe ’Horisont’ – et magasinpro­gram, som gik i dybden med de udenrigspo­litiske emner.

Galgenhumo­r hører med

Efterfølge­nde blev han også korrespond­ent for Danmarks Radio.

– Jeg var hans chef i femseks år fra 1993 til 1998, og han var ligesom de lidt yngre ’drenge’ Lasse Jensen og Lasse Ellegaard ikke én, der satte sit lys under en skaeppe, fortaeller Lis M. Frederikse­n.

Den tidligere TV Avischef, der senere blev kommunikat­ionschef i kongehuset, husker sine seje reportere med glaede.

– Nauntofte var en af de gamle udenrigs-drenge, der gik rundt i vest og elskede at rejse rundt. De blev kaldt ’skydeskive­rne’ – galgenhumo­r har altid hørt med til jobbet, smiler hun og tilføjer:

– Selv om det er meget trist, at Jens nu er død, kan man ikke uden at få et nostalgisk glimt i øjet genkalde sig ham i midten af den gruppe af gamle drenge, som havde styr på hele verden. Jens Nauntofte var charmerend­e og kompetent. Jeg satte pris på ham og hans store indsigt i isaer Mellemøste­n og Tyskland. Jens tilhørte

Jens Nauntofte var charmerend­e og kompetent

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Hjertet ville ikke laengere
Siden 1982 har Jens Nauntofte vaeret gift med skuespille­ren Maria Stenz. Mandag aften døde den tidligere korrespond­ent efter kort tids sygdom.
FOTO: ALL OVER Hjertet ville ikke laengere Siden 1982 har Jens Nauntofte vaeret gift med skuespille­ren Maria Stenz. Mandag aften døde den tidligere korrespond­ent efter kort tids sygdom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark