Ekstra Bladet

ORE ER GÅET BORT Lisbeth Knudsen: Nysgerrig og hjaelpsom

I7

- Kash

en herlig flok af fraekke og charmerend­e ’banditter’ – og det sidste skal forstås absolut positivt.

Jens Nauntofte har udgivet flere bøger, skrevet artikler i hobetal og produceret timevis af tv om Mellemøste­n.

Den kaerlighed til den del af verden kombineret med hans enorme viden gjorde ham til et naturligt medlem af Eventyrern­es Klub.

– For os alle i Eventyrern­es Klub er det et kaempe tab, at Jens er gået bort. Det var alt for tidligt. Han var still going strong, og vi står netop foran en klub-rejse til Jordan, hvor han ville blive den naturlige guide, fortaeller klubbens naestforma­nd, Bjørn Harvig.

– Jens var en fantastisk kammerat, som mange følte et staerkt venskab med, så han vil vaere staerkt savnet. Hans viden var uovertruff­en, og han elskede at saette os ’unge’ på plads. Men han kunne tillade sig det, for det blev gjort med charme og et smil på laeben. Hans indsigt gav ham stor goodwill og gjorde, at han kunne tillade sig en lejligheds­vis skrap adfaerd, som andre ikke kunne. Vi kommer virkelig til at savne ham, fastslår Harvig.

Efter tiden i DR levede Nauntofte af journalist­ik og medierådgi­vning. Han producered­e kortfilm og dokumentar­film gennem sit eget produktion­sselskab og skrev endvidere kommentare­r og artikler i bl.a. Politiken og Informatio­n. Desuden var han rejseleder på rejser til Vietnam, Mellemøste­n og Berlin. – Hvem husker ikke Jens Nauntofte under Golfkrigen, spørger chefredakt­øren på Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, retorisk og tilføjer:

– Time efter time stod han i studiet og forklarede, hvad der skete, og hvordan det hang sammen. Det er sådan, jeg vil huske ham.

– Den nysgerrige og evigt hjaelpsomm­e journalist, der sprang til, når behovet opstod, og som på ultrakort tid kunne zoome ind på det vaesentlig­e. Han havde et kaempe bagkatalog af viden, hvilket er det, der karakteris­erer en god journalist.

Lisbeth Knudsen er tidligere chef i DR, og fra 1998 til 2006 kunne hun fornøje sig over Nauntofte, som for hende var indbegrebe­t af en rigtigt journalist – ham, der aldrig holdt op med at ville undersøge verden.

– Når alt om hans kompetence­r er sagt, vil jeg gerne Jens Nauntofte fik ingen børn selv, men hans forhold til sine stedbørn var både taet og godt. Det bekraefter Maria Stenz’ søn Jakob, som Nauntofte var papfar for i 35 år, og det fortaeller hans første stedsøn, Adam Tønsberg.

– Han var sammen med min mor, Marianne, fra jeg var syv til jeg blev cirka 11 år – og det lykkedes os med pauser at holde kontakten ved lige helt frem til nu. Derfor er jeg dybt berørt over hans død.

Adam Tønsberg, der spillede ’Bjørn’ i Bille Augustklas­sikerne ’Zappa’ og ’Tro, håb & kaerlighed’, lagde tidligt tirsdag en besked op på Nauntoftes Facebook-side.

’Kaere Jens – Hvil i fred, du kaempe.

Du var den sejeste pap-far man kunne forestille sig. Dine røverhisto­rier fra Saigons tage, fra beduinerne i Mellemøste­n og fra vaeltede jeeps er i mig og var med til understreg­e, at han også var utrolig sød, og det sidste gør det ekstra trist, at han nu er død.

Lisbeth Knudsen overrakte i 2001 Nauntofte DR-TV’s jubilaeums­pris for journalist­ik og reportage i 50-året for dansk tv’s fødsel.

Vi kommer virkelig til at savne ham

 ??  ??
 ?? FOTO: JYLLANDS-POSTEN ?? Tyskland eller Mellemøste­n – Jens Nauntofte var på pletten, når der skulle rapportere­s.
FOTO: JYLLANDS-POSTEN Tyskland eller Mellemøste­n – Jens Nauntofte var på pletten, når der skulle rapportere­s.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark