Ekstra Bladet

Mette Fugl: Fremragend­e journalist

-

Når man selv tilhører en af journalist­erne fra Danmarks Radios guldalder, som Mette Fugl gør, er det store ord, når hun kalder Jens Nauntofte for en fremragend­e journalist.

– Jeg har kendt Jens i så mange år, at man tror, det er løgn, og vi har da også haft vores ture, som det er naturligt i et kreativt og travlt miljø.

For Jens kunne vaere både besvaerlig og staedig. Men det er praecis de egenskaber, som kendetegne­r en god journalist. Sådan én skal hverken vaere følgagtig eller nem at løbe om hjørner med.

Mette Fugl nåede selv naesten 35 år i DR, før hun stoppede i 2012.

– Ud over at vaere en god reporter besad Jens en stor historie-bevidsthed. En sådan viden finder man ikke mange steder mere, så det gjorde ham også til en kapacitet. – Jeg har kendt Jens i så mange år, at man tror, det er løgn, og vi har da også haft vores ture, som det er naturligt i et kreativt og travlt miljø.

Fugl har i øvrigt kun hån tilovers for begrebet ’De røde lejesvende’, som en større gruppe af ’gamle’ DR-ansatte blev kaldt.

– Det var fuldstaend­ig vanvittigt at kalde Jens for en

rød lejesvend. Det viser, at man ikke var i stand til at genkalde sig den politiske og historiske udvikling i området. Og derudover var tiden en ganske anden, fastslår Mette Fugl.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark