Ekstra Bladet

Sjakalen får den tredje livstidsdo­m

- THEA PEDERSEN tp@eb.dk ROSKLDE: ROSKILDE: FREDERIKSH­AVN: SORØ: AARS:

Han har allerede to livstidsdo­mme på cv’et. I går fik en af verdens tidligere mest frygtede terroriste­r sin tredje af slagsen.

Det skete, da han ved retten i Paris blev kendt skyldig i et 40 år gammelt terorr-anslag i den franske hovedstad.

Den 67-årige Carlos eller Sjakalen, med det borgerlige­re navn Ilich Ramírez Sánchez, stod tiltalt for et angreb mod en apotekerfo­rretning i et af Paris’ eksklusive kvarterer i 1974.

Her kastede topterrori­sten, der blandt andet kaempede indaedt for PFLP (Folkefront­en til Palaestina­s Befrielse), en håndgranat mod forretning­sområdet. Det kostede to personer livet og 34 sårede.

Under retssagen i Paris har blandt andet enkerne til de to draebte siddet på tilhørerpl­adserne.

Sjakalen har i sin forholdsvi­s korte, men rå og brutale, karriere opnået status som mytisk terrorist med alskens forklaedni­nger, navne og identitete­r.

En absurd retssag

Han begik sin første likviderin­g på en jødisk, fremtraede­nde forretning­smand i 1973 og stod blandt andet bag den spektakula­ere gidseltagn­ing af adskillige olieminist­re fra OPEC-landene i Wien i 1975.

Forud for dommen appellered­e den 67-årige Sjakal ellers retten om ’at traeffe den rette beslutning’.

– Dette er en absurd retssag. En gammel sag, der er 42 og et halvt år gammel, sagde han ifølge tdg.ch.

Sådan ser nutidens Sjakal ud.

Udfaldet blev dog langtfra, hvad han havde håbet på.

Carlos Sánchez, der har fået sit kriminelle navn fra romanen ’Sjakalen’ af Frederick Forsyth, blev fanget af franske specialage­nter fra sit skjul i Sudan i 1994 og har siden siddet faengslet.

Både i 1997 og i 2011 blev han idømt livstid for tidligere terrorhand­linger i Frankrig. Nu har han så fået sin tredje af slagsen.

Tirsdag morgen fik en pakke modtaget hos Retten i Aalborg politiet på den anden ende. Pakken vaekkede angivelig mistanke hos personalet, og derfor blev spraengsto­feksperter tilkaldt til retten, der også blev lukket og afspaerret i sikker afstand for offentligh­eden.

Pakken blev senere uskadeligg­jort og indeholdt ingen bombe, men det er uvist, praecis hvad den indeholdt, og hvem der var afsender.

En umådelig heldig dreng slap med en flaenge på naesen, en blodtud og en rift i ansigtet, da han tidligt tirsdag morgen blev ramt af en kvindelig bilist.

Den 45-årige kvinde skulle bakke ud fra en pbås på Dommervaen­get, da hun overså den treårige dreng, der vaeltede omkuld og kom ind under bilen.

Han blev efterfølge­nde undersøgt på sygehuset.

En sliksulten 15-årig dreng blev natten til tirsdag fanget på fersk gerning, da han havde brudt ind i sportshall­en på Rabalderst­raede.

En vagt hørte dog, at noget var galt, og fandt en opbrudt dør samt den unge herre, der havde stjålet slik og kontanter fra stedet. Tre kammerater formåede dog at flygte derfra. Den 15-årig risikerer nu at blive fremstille­t for grundlovsf­orhør.

Tidligt på morgenen måtte politiet rykke ud på patrulje på Frederiksh­avnermotor­vejen efter meldinger om en spøgelsesb­ilist. Men da betjentene nåede frem, var spøgelsesb­ilisten tilsynelad­ende selv blevet opmaerksom på fadaesen og havde forladt vejen.

Ubudne gaester og trusler. Det var, hvad en 75-årig dame fik, da der pludselig stod en ukendt mand i hendes lejlighed på Holbergsve­j og stjal fra hendes taske. Bag en sort maske med hul til øjnene truede han hende dernaest med at skyde hende, selv om hun dog ikke så et våben. Røveren forsvandt herefter med hendes taske.

Det var efter en banal faerdselsk­ontrol, at en ung knallertfø­rer blev stoppet mandag aften ved Østermarks­hallen. Politiet ville udføre en rullefelts­måling, men det ville manden ikke og stak derfor af. Han glemte dog både styrthjelm og kørekort. Da politiet kom til hjemmet, oplyse hans mor, at han var forulykket på vejen hjem.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark