Ekstra Bladet

De fede 80’ere

-

’Dan Dream’ foregår 80’erne, der af mange betragtes som kiksede, men som Casper Christense­n personligt har det ganske fint med.

– I den her film har vi så valgt at ville vise noget med et lille stykke danmarkshi­storie. Danmark er jo faktisk blevet et bedre og mere åbent og tolerant land. Eksempelvi­s har accepten af homoseksue­lle aendret sig markant. Man har tendens til at glemme det, men i 80’erne var homoseksua­litet virkelig tabubelagt. Der var ingen, der sprang ud. Kim Schumacher var den eneste. Så vi er nået rigtig langt, siger Casper Christense­n og tilføjer:

– Moralen i filmen er, at man skal stole på sig selv.

– Jeg synes overhovede­t ikke, 80’erne var kiksede. Det er det, der er det store problem. Jeg kan simpelt hen ikke se det. Jeg synes fandeme, det var fedt. Jeg elsker musikken og hører stadig tit 80’er-hits.

Var lige ung nok

– Det er kun, fordi min kone er noget yngre, at jeg bliver gjort opmaerksom på, hvor dårligt det lyder. Og når jeg så får at vide, at det lyder dårligt, kan jeg måske godt lidt høre det, men jeg har så mange minder og følelser forbundet med det årti, fordi det er der, jeg går fra barn til voksen. Jeg synes for øvrigt også, tøjet var fedt, og Wham! – de var hårde.

– Har du slet ikke noget dårligt at sige om 80’erne?

– Ikke andet end at jeg gerne ville have vaeret fem år aeldre, så jeg kunne have fået maksimalt udbytte af yuppie-bølgen. Jeg var lige ung nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark