Ekstra Bladet

Til tip dit Send Han fik danskerne helt ind i musikken flash@eb.dk

Musikeren Peter Bastian er død efter laengere tids kamp mod kraeften. Han blev 73 år

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Peter Bastian var i sin tid som musiker blandt andet af grundpille­rne i gruppen Bazaar, som han oprettede i 1976 sammen med Anders Koppel og Flemming Qvist Møller. Gutterne holdt sammen gennem fire årtier, og skiltes først i januar 2013.

– Peter har vaeret fantastisk meget for fantastisk mange mennesker. Han var en ven, jeg har rejst med mange dage hvert år og oplevet alting sammen med og diskuteret i bilen, hvor bølgerne altid gik højt, siger Peter Bastians band-kammerat fra Bazaar, Anders Koppel, der var taet på sin ven til det sidste:

– Det med hans sygdom, vil jeg helst lade ligge. Det har vaeret en lang proces, og jeg har vaeret taet på ham hele vejen. Han var ’en bror fra Peter Bastian var oprindelig uddannet i teoretisk fysik på Københavns Universite­t, men uddannede sig sideløbend­e som klassisk fagottist på musikkonse­rvatoriet.

Hver aften spillede vi en koncert, som vi selv syntes var den bedste nogensinde

en anden mor’,om man siger.

Peter Bastian har gennem årene medvirket i stribevis af radio- og tv-programmer,og ikke mindst de populaere bøger har gjort ham til en af landets mest efterspurg­te foredragsh­oldere.

Umaettelig kaerlighed

I 1987 brød han desuden igennem som forfatter med bogen ’Ind i musikken’ Den

handler om musik og bevidsthed og er udkommet på flere sprog.

– Mange kender ham og hans tanker fra bogen ’Ind i musikken’. Hvad betød den for ham?

– Det er rigtigt, og det har jo betydet meget for mange mennesker, men jeg har egentlig aldrig snakket så meget med ham om hans bøger - alle hans tanker havde jeg jo 'på første hånd'.

Peter Bastian og Anders Koppel delte – udover musikken – en kaerlighed til en raekke andre faelles emner.

– Hver aften spillede vi en koncert, som vi selv syntes var den bedste nogensinde. Vi sad sammen på forsaedet i Ford Transit'en igennem masser af år og delte var en umaettelig kaerlighed til kunst, natur, musik og filosofi og alt muligt andet, siger

Anders Koppel og slutter:

– Noget af det, der gør, at man kan blive ved med at vaere taette igennem mange år er, at der er så mange interesser, man deler. Det samme gør sig jo gaeldende ved aegteskabe­t. Man skal hele tiden dele nye ting og dele sine tanker, og det var det, vi gjorde. Ekstra Bladet

 ?? FOTO: HELLE ARENSBAK/POLFOTO ??
FOTO: HELLE ARENSBAK/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark