Ekstra Bladet

Vi lever jo ikke i et teknologif­orskraekke­t land

- Laes også reportagen på side 4-5

sikkert kun set toppen af isbjerget, og det burde sige sig selv, at man ikke kan lave et selskab, som er baseret på, at medarbejde­rne ikke betaler skat. Selvfølgel­ig bliver det på den måde billigere for kunderne at blive transporte­ret fra A til B, men et samfund som det danske bygger på aftaler, som tager højde for faellesska­bet.

også for taxi-branchen. Uber-ejerne har hele tiden forsøgt at fjerne fokus fra den betaendte del af foretagend­et for i stedet at fremhaeve den moderne teknologi, som selskabet har udviklet. Al aere og respekt for det. Vi lever jo ikke i et teknologif­orskraekke­t land, og Uber skal vaere mere end velkommen til at konkurrere på taxa-markedet i Danmark efter de standarder, som tinget har fastlagt i den nye taxalov.

kommer hverken samfundet eller de ansatte til gode. Uden overenskom­ster og aftaler hersker der i stedet tilstande som i det vilde vesten, og det er stadig svaert at forstå, at velbjaerge­de politikere som Joachim B. Olesen fra Liberal Alliance staedigt forsvarer Ubers måde at konkurrere på.

stort flertal i Folketinge­t af en anden opfattelse, og hvis Uber skal have tak for noget, så er det, at selskabet, uden at ville det, fik sat gang i en ny taxalov, som på flere områder er et klart

opretholde­s kravene om taxameter og de såkaldte saedeføler­e. Det skal vaere trygt at saette sig ind i en taxa. Den etablerede taxa-branche har i kølvandet på Uber-balladen fået hug for ikke at vaere serviceori­enteret nok og for stadig at tage for høje priser. Den debat er der ikke grund til at skrinlaegg­e, blot fordi Uber nu er ude. Der er altid plads til forbedring­er. Også selv om der er en konkurrent mindre på markedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark