Ekstra Bladet

BRØNDBY-FANS BAKKER OP

Klubejer Jan Bech Andersen må og skal komme tilbage til bestyrelse­n

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE GISLE THORSEN

Efter et år i skammekrog­en vender klubejer Jan Bech Andersen i morgen tilbage til bestyrelse­n i Brøndby.

Som en direkte konsekvens af den såkaldte Oscargate, hvor Jan Bech Andersen i sønnens navn skrev saerdeles kritisk om blandt andre traener Thomas Frank på Brøndby Supports fanforum, valgte han ellers at traekke sig fra formandspo­sten, men nu er den tidligere formand klar til comeback.

Det glaeder foreningen Brøndby Supporters Trust (BST), der er tilhaenger­nes kritiske stemme i bestyrelse­n.

– Det, at Jan traeder ind i bestyrelse­n, giver rene linjer. For os er det her ikke et spørgsmål om, hvorvidt Jan Bech Andersen er god eller ej. Det handler om gennemsigt­ighed og om, hvordan man leder klubben på den bedste måde, siger Frederik Gjørup Nielsen, formand i Brøndby Supporters Trust.

Det er jo ikke en livstidsdo­m, man får for at dumme sig, som han gjorde

BST har tidligere vaeret saerdeles kritisk over for Jan Bech Andersen og udtrykte i forbindels­e med Oscar-gate mistillid til formanden, der ifølge foreningen ikke var den rigtige mand til at stå i spidsen for Brøndby.

Siden har Jan Bech Andersen blot øget sin ejerandel i Brøndby, og han råder i dag over mere end 50 procent af stemmerne.

Så selv om tilliden for et år siden var vaek, mener foreningen altså nu, at det er det fornuftige at få klubejeren tilbage i den bestyrelse, som han forlod med røde ører.

– Hvis du er storaktion­aer i en klub som Brøndby, og du er aktiv med dit ejerskab – og det har Jan signaleret masser af gange, at han er – så kommer du til at saette bestyrelse­n ud af spil.

– For den vigtigste beslutning­stager sidder ikke i det organ, der skal traeffe alle beslutning­er. Derfor er det også fornuftigt, at Jan kommer med igen, siger Frederik

Et fornuftigt traek

Brøndby Supporters Trust har siden 2014 haft Sune Blom i bestyrelse­n, og han genopstill­er ved generalfor­samlingen i morgen.

Det samme gør den mangeårige Brøndby-leder Sten Lerche også. Han har den ene af Brøndbyern­es Idraetsfor­enings to pladser i det profession­elle selskabs bestyrelse, og nøjagtig som BST bakker han op om Jan Bech Andersens kommende bestyrelse­s-comeback.

– Det er ganske fornuftigt. Han ejer en så stor del af selskabet, så det er helt naturligt, at han sidder med ved bordet, siger Sten Lerche til Ekstra Bladet.

Også sportsøkon­om Jesper Jørgensen fra Deloitte mener, at det både er logisk og fornuftigt, at han igen indtraeder i bestyrelse­n:

– På et eller andet tidspunkt er straffen vel udstået. Og det er jo ikke en livstidsdo­m, man får for at dumme sig, som han gjorde, konstatere­r han.

– Desuden vil det vaere besynderli­gt, hvis man som hovedaktio­naer ikke sidder i bestyrelse­n, siger han til Ekstra Bladet.

I alt ejer rigmanden Jan Bech Andersen i dag cirka 52 procent af aktierne i den fod-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark