Ekstra Bladet

KLAR TIL AT SIGE FARVEL

MISMATCH I PADDOCKEN: Fernando Alonsos talent og superstjer­ne-status harmonerer slet ikke med McLaren-teamets forfaerdel­ige Honda-motor

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Jason Watt var imponeret.

Han tildelte et femtal på karaktersk­alaen 1-6, til trods for at Fernando Alonso måtte udgå.

Den dobbelte spanske verdensmes­ter leverede også i egen optik et fantastisk løb indtil da og kan kun bebrejde en miserabel McLaren-racer, at det ikke blev til point i Melbourne.

– Spanieren gjorde naesten det umulige i en McLarensko­d-øse. Hvis ikke affjedring­en var gået i stykker, så var det blevet til point. Han beskriver det selv som et af de bedste løb i karrieren og det taler sit tydelige sprog, skrev Watt efterfølge­nde, da han uddelte karakterer til de 22 kørere.

Fernando Alonso begyndte som nummer 12 og var godt på vej mod at score point, inden raceren igen gik i stykker.

Der er ingen tvivl om, at Alonso tilhører feltets bedste kørere, og derfor må hans tålmodighe­d snart vaere brugt op kort inde i sin tredje saeson for det britiske team.

Han er frustreret

Ifølge hans gode ven og tidligere kollega Mark Webber vil det heller ikke vaere nogen sensation, hvis Alonso forlader McLaren-teamet, inden kontrakten udløber efter denne saeson.

Frustratio­nerne kan ende med at give forholdet dødsstødet.

Optakten til saesonen var heller ingen drøm for Alonso, da McLarens Honda-motor drillede mere, end godt var.

– Måske er Fernando der ikke saesonen ud. Måske får Stoffel (Vandoorne, red.) en ny kollega på et tidspunkt, siger Webber til den belgiske tv-station Sporza.

– Han er frustreret. Han vil ikke slutte som nummer syv eller seks. Måske er det fint for Stoffel at score point, men det er Fernando ikke interesser­et i. Han vil slås om podieplads­er, så Fernando Fernando Alonso har de seneste to år kørt for McLaren, men han er langtfra tilfreds med den Honda-motor, der er mentalt meget langt fra, hvor han ønsker at vaere, siger Mark Webber.

Den mest komplette kører

Alonso blev verdensmes­ter i 2005 og 2006 med Renault og blev dermed manden, der brød Michael Schumacher­s femårige titel-dominans i sin Ferrari.

Derfra tog han til McLaren, hvor han blev treer i den samlede VM-stilling i 2007, tog derefter et år mere i Renault-raceren, inden han kørte for Ferrari i fem år med tre andenplads­er som de bedste resultater.

De seneste to år har det vaeret McLaren, der har udbetalt den nu 35-årige spaniers løn.

At han fortsat nyder stor respekt i feltet på trods af de manglende resultater, siger et citat fra den dobbelte verdensmes­ter Emerson Fittipaldi alt om.

– For mig er Alonso blandt de bedste. Han er den mest komplette kører, og det er uanset, hvilken racer han er i, for han kan overraske dig, sagde han for nylig til den spanske sportsavis Marca.

Han er frustreret. Han vil ikke slutte som nummer syv eller seks Spanieren gjorde naesten det umulige i en McLaren skod-øse

Alonsos naeste chance for at få McLaren-Honda-maskinen til at fungere er det kinesiske grandprix i Shanghai 7.-9. april.

Spanieren er i løbet af sine godt to saesoner hos McLaren blevet noteret for 11 top ti-placeringe­r – lige så mange gange er han udgået. Hans bedste placering er tre femteplads­er. Senest i USA i sidste saeson.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Det er ikke usandsynli­gt, at den dobbelte spanske Formel 1-verdensmes­ter Fernando Alonso om kort tid vil forlade det britiske McLaren-team, forudser hans gode ven og tidligere kollega Mark Webber. Stjernen har det svaert med teamets samarbejde med Honda.
FOTO: JAN SOMMER Det er ikke usandsynli­gt, at den dobbelte spanske Formel 1-verdensmes­ter Fernando Alonso om kort tid vil forlade det britiske McLaren-team, forudser hans gode ven og tidligere kollega Mark Webber. Stjernen har det svaert med teamets samarbejde med Honda.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark