Ekstra Bladet

Historisk varme på vej i morgen

- JAKOB HANSEN

Kort før vi endegyldig­t skiller os af med forårets traditione­lt koldeste måned, sørger marts i år for at minde os om, at der er varmere tider på vej.

Således står landet i morgen over for årets hidtil varmeste dag, som enkelte steder kan byde på temperatur­er, som ikke er set i 27 år.

– Sidste gang, der var mere end 20 grader varmt i marts, var i 1990. Og der er mulighed for, at vi når op på 20 grader fredag, siger Håkan Carlsson, vagthavend­e meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortaeller, at det varmeste vejr rammer i de sydligste egne af landet.

– De største chancer er isaer i Sønderjyll­and. Der er vel en lille mulighed enkelte steder i Sydsjaella­nd og måske på Lolland, hvis der er tilstraekk­eligt med lae, siger han.

Han understreg­er, at det alle steder er et godt stykke inde i landet og altså ikke naer kysterne, fordi havvandet endnu er så koldt, at det har en stor betydning for lufttemper­aturen.

Sløret sol

Selv om der ifølge DMI er en varm dag på vej, betyder det dog ikke en strålende flot dag med sol fra en skyfri himmel.

– Det er generelt varm luft sydfra, der sender temperatur­en op. Det bliver ikke skyfrit, men de skyer, der kommer til at herske i morgen, bliver højtliggen­de, tynde skyer, så derfor siger vi, at det bliver en sløret sol, siger Håkan Carlsson.

Sangeren blev i går bisat ved en lille, privat ceremoni, hvor kun familie og naere venner var til stede. Det er tre måneder siden, den populaere sanger døde. En del medier har spekuleret i, om den 53-årige sangers død var narkorelat­eret. Men undersøgel­ser viste, at han døde af hjerteprob­lemer og fedtlever. George Michael begyndte sin karriere i popduoen Wham! i 80'erne og fortsatte sin karriere som succesfuld solist. Han var døbt Georgios Kyriacos Panayiotou, født i det nordlige London som søn af en graesk-cypriotisk far og engelsk mor.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark