Ekstra Bladet

Infektion tog magten fra kroppen

Et svagt hjerte kunne ikke klare belastning­en

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

Så sent som aftenen inden han blev dårlig og måtte indlaegges, stod Jens Nauntofte sammen med sin kone, Maria Stenz, og hyggede sig til premieren på ’Syng dansk’ på Bellevue Teatret i selskab med blandt andre Poul Nesgaard.

Men pludselig fik den 78årige tv-legende ondt i maven, og så gik det staerkt.

– Jens blev indlagt, og det blev hurtigt klart, at han var meget dårlig. Vi var hos ham hele tiden på skift, dels sammen med Maria, dels alene når Maria var nødt til at sove lidt. Men hurtigt blev han overflytte­t til intensiv, og der lå han de sidste ti dage, inden han døde, fortaeller stedsønnen Jakob Stenz.

Svaer infektion

Både Maria Stenz og resten af familien har kun lovord tilovers for den behandling, Jens Nauntofte fik på Hvidovre Hospital, men som tiden gik, stod det klart, at det ville blive uhyre svaert at få bugt med den infektion, som havde fået alt for godt fat i hans krop.

– Det er svaert at sige, om det var den tarmslyng, han pludselig fik, eller en kombinatio­n af flere ting, der blev årsag til hans død. Men faktum er, at hans infektions­tal bare steg og steg. Og det indebar, at Jens det meste af tiden ikke var til at komme i kontakt med. Han var ikke som sådan i koma, men lå bare hen i en døs, tilføjer Jakob Stenz.

Familien vil i de kommende dage i offentligg­øre tid og sted for begravelse­n. Men derudover ønsker de ikke begravelse­n omtalt forinden.

– Vi ved, at mange vil møde op, og vi er ikke så naive, så vi ikke også ved, at pressen vil vaere der, men vi vil bare helst styre tingene selv og gøre det på vores egen måde, tilføjer Jakob Stenz. Han tilføjer, at hans mor håndterer sin sorg meget fattet og koncentrer­er sig om alt det praktiske, der skal ordnes i forbindels­e med et dødsfald.

Erindrings­bogen

Jens Nauntofte nåede lige, inden han blev syg, at laegge sidste hånd på en erindrings­bog om sit spaendende liv. Den ligger klar på Politikens Forlag og afventer, at familien får overskud til en

– Har din mor overvejet at skrive et forord i bogen til minde om Jens?

– Det har vi faktisk ikke talt om. Vi har talt om bogen, men ikke lige om det. Dog kan jeg forestille mig – uden at jeg vil svare for Maria – at hun vil foretraekk­e, at et eventuelt forord skrives af en af hans gamle kolleger. Men vi er som sagt slet ikke kommet dertil endnu, erklaerer Jakob Stenz.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Jens Nauntofte med sin kone, Maria Stenz.
FOTO: KENNETH MEYER Jens Nauntofte med sin kone, Maria Stenz.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark