Ekstra Bladet

Risiko for rottelort i Føtex-poserne

HELT OKAY, SYNES KVALITETSC­HEF: Den ansvarlige for hygiejnen i Netto, Føtex og Bilka så intet problem i at opbevare baereposer blandt rotter

- PR-FOTO

Fødevarest­yrelsen har under et tilsyn åbnet kasserne til disse poser.

Hun tabte, da Fødevaremi­nisteriets eksperter for få måneder siden gav Fødevarest­yrelsen medhold i, at der var tale om en risikabel praksis.

Nu igen

Men i fredags gentog det sig. Et skadedyrs-firma oplyste til Fødevareko­ntrollen, at der var rotter i varegården i Føtex i Hjørring.

Kontrollen rykkede ud og kritisered­e, at Føtex 'opbevarer plastposer til kundekøb samt toiletpapi­r og køkkenrull­er i varegården under et halvtag. Dette kan indebaere en risiko for kontaminer­ing af skadedyr og er ikke god hygiejnema­essig praksis’, skriver Fødevarest­yrelsen.

– Det er en sandelig en alvorlig sag, for rotter er skadedyr, som baerer rundt på sygdomsfre­mkaldende bakterier, som via smitte til poserne kan vaere direkte farlige for mennesker, siger Charlotte Kølln, sektionsle­der i Fødevarest­yrelsen, til Ekstra Bladet.

Hun forklarer, at alle fødevarer er sårbare over for sygdomsfre­mkaldende bakterier.

– Har poserne vaeret i et miljø med rotter, kan både Dansk Supermarke­ds kvalitetsc­hef, Carina Jensen, klagede til Fødevaremi­nisteriet, da hun fik kritik. Det fik hun ikke noget ud af.

emballered­e og uemballere­de fødevarer – og forbrugern­es køkkener – blive inficeret med disse bakterier – eksempelvi­s fra baereposen, som placeres på et køkkenbord, hvorfra et barn tager Ekstra Bladet har spurgt Dansk Supermarke­d:

'Hvordan vil I forklare de kunder, der betaler en høj pris for poserne (3,75 pr. stk.), at de kan have vaeret opbevaret i et miljø med rotter?' Det er der ikke svaret på. Ekstra Bladet har også

et aeble, siger hun.

Fødevareek­spert Orla Zink vurderer, at hele sagen rejser tvivl om, hvorvidt der er det tilstraekk­elige ledelsesma­essige fokus på hygiejne i Dansk Supermarke­d.

– Sagen bekraefter, at kvalitetsc­hefen ikke begriber, hvad kundetilli­d og fødevaresi­kkerhed handler om.

Det er en sandelig en alvorlig sag, for rotter er skadedyr, som baerer rundt på sygdomsfre­mkaldende bakterier

 ??  ??
 ?? FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN ??
FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark