Ekstra Bladet

Hvordan skal vaerdierne fordeles?

-

Hvis Brexit var en rigtig skilsmisse, ville det hele vaere noget rod. Mange danske skilsmisse­par har penge i bilen og huset, og det samme gør sig gaeldende for Storbritan­nien og EU.

Ifølge Maja Kluger Dionigi er omdrejning­spunktet den såkaldte ’Brexit bill’, der omhandler de penge – i omegnen af 446 mia. kr. – som Storbritan­nien allerede har skrevet under på, at de vil betale.

– Det beløb relaterer sig til den officielle forpligtel­se. På EU’s langsigted­e budget forpligter man sig i en femårig periode til et beløb. De penge skal de ifølge EU betale, lige meget hvornår de vil traede ud, inden det langsigted­e budget udløber, siger Maja Kluger Dionigi.

– Har briterne meldt ud, hvad de vil gøre?

– Theresa May har holdt kortene taet ind til kroppen, men man kan høre på debatten i det britiske underhus, at de ikke mener, at de er forpligted­e til at betale. Hvis man ikke kan nå til enighed, er de parate til at forlade forhandlin­gsbordet efter to år, og så er det bare aergerligt for EU. Der er dog nogle uenigheder om, hvorvidt de kan gøre det.

SKILSMISSE-COACHENS RÅD: – Man bliver nødt til at give sig lidt, for man kan ikke få alt. Alle skal kunne gå derfra med en følelse af, at de har fået noget af det, som de ønskede. Det skal have vaeret retfaerdig­t, og man skal opføre sig ordenligt over for den anden part, siger Susanne Worm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark