Ekstra Bladet

Efter 17 år

Afklaret deres fortid i Ungarn

- Mgl@eb.dk

Marie svarede, at det var det, hvorefter hun sendte et søskendebi­llede. Herefter virkede det, som om mormoderen overtog tastaturet.

– Kaere Marie, din mor brød fuldstaend­ig sammen. Giv hende lidt tid!

Marie Nikoletta Rodenberg Nielsen havde ventet 20 år på denne kontakt. Og nu var den her. Hun var både glad, chokeret og ked af det.

Første møde i 20 år

Herfra gik det staerkt. I selskab med sine adoptivfor­aeldre tog hun til Budapest i midten af december.

De aftalte at mødes på en café foran et stort indkøbscen­ter. Den lille familie var der i god tid og havde medbragt en buket blomster. På et tidspunkt kom en lille, mørkhåret dame gående i selskab med en aeldre dame. Ifølge adoptivfor­aeldrene var der ingen tvivl. Det var Marie om 20 år.

Jeg har altid vist, at hun var lille og mørkhåret. Vi havde samme øjne, mund og det hele

– Jeg kunne se hende komme gående, og jeg begyndte bare at graede, fortaeller Marie Nikoletta.

For første gang i 20 år stod Marie nu og krammede sin mor.

– Hun kunne ikke tro, at hendes børn var i live. Familien havde altid troet, at børnene var blevet solgt. Hun vidste end ikke, at vi var kommet på børnehjem.

Der var knus. Der var tårer. Og der var Google translate. Efter en time med begraenset kommunikat­ion besluttede de sig for at hyre en tolk. Marie havde brug for en forklaring. En forklaring på, hvorfor de var blevet efter- ladt på et børnehjem i 1999.

Moderen blev som ung forelsket. Allerede da hun var 17 år gammel, blev hun gravid med Marie. Men det viste sig, at hun havde fundet den helt forkerte svigerfami­lie. Adoptivfor­aeldrene betegner det som social kontrol, hvor Maries farmor fuldstaend­ig styrede hende.

Sneg sig på et tog

En aften sneg hun sig på et tog og kørte ud til en veninde langt fra hovedstade­n. Her gemte hun sig for svigerfami­lien. En dag, hvor hun var taget på arbejde, kom myndighede­rne og hentede børnene. Hun var overbevist om, at svigerfami­lien havde fundet ud af, hvor hun op- holdt sig og har angivet det til politiet. Herefter blev børnene placeret på et børnehjem.

Marie Nikolettas fortvivlel­se blev udskiftet med en afklaring. Det var en helt anden historie. En helt anden situation. Nu kunne hun ikke laengere tillade sig at vaere vred. Hun havde fundet sin biologiske mor, og hun kendte nu til sin egen historie.

– Vi besluttede os for at vedligehol­de forbindels­en. Vi taler sammen hver dag, fortaeller hun.

Til sommer rejser hun nok en gang til Ungarn for at tilbringe sin sommer i selskab med sin mor og mormor.

 ?? PRIVATFOTO FOTO: GREGERS TYCHO/POLFOTO ?? Marie Nikoletta fandt efter 17 års uklarhed sin mor i Ungarn.
PRIVATFOTO FOTO: GREGERS TYCHO/POLFOTO Marie Nikoletta fandt efter 17 års uklarhed sin mor i Ungarn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Marie og hendes to søskende.
PRIVATFOTO Marie og hendes to søskende.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark