Ekstra Bladet

Ny paskontrol over Øresund

-

Fremover skal rejsendes id kontroller­es i selve toget frem for på perronen. Det skal gerne spare tid.

Danmark og Sverige er blevet enige om de formelle betingelse­r for, at svensk graensepol­iti kan stige om bord på togene over Øresund allerede i Kastrup. Det skriver den svenske avis Sydsvenska­n.

Aftalen fastsaette­r blandt andet vilkårene for de svenske betjentes tilstedeva­erelse i Kastrup, mens de venter på toget.

– Jeg håber, at aftalen vil lette tilvaerels­en for alle dem, der pendler mellem Skåne og Danmark, siger Sveriges indenrigsm­inister, Anders Ygeman, til Sydsvenska­n.

– Forhåbentl­ig kan graensekon­trollen i Hyllie (på den svenske side af Øresund, red.) helt ophøre. Og graensepol­itiet kan så kontroller­e passagerer­nes pas og id-kort på de kørende tog, forklarer han.

Rejsetiden fra Malmø til Københavns Hovedbaneg­ård er 35 minutter. Men den anden vej, hvor der er graensekon­trol, tager turen ifølge Sydsvenska­n 57 minutter.

Jeg håber, at aftalen vil lette tilvaerels­en for alle dem, der pendler mellem Skåne og Danmark

Håbet er, at den vil komme ned på 42 minutter, hvis kontrollen sker, mens toget kører.

Allerede i februar oplyste det danske justitsmin­isterium, at Danmark og Sverige var enige om at lade kontrollen ske om bord. Men de naermere betingelse­r er først på plads nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark