Ekstra Bladet

KOMEDIE Endnu en flad omgang fra Casper Christense­n og co.

’Dan-Dream’ tager desvaerre ikke sin historie alvorligt og bliver derfor heller ikke synderligt sjov

- Dan-Dream Instr.: Jesper Rofelt hq@eb.dk

Medv.: Casper Christense­n, Frank Hvam, Magnus Millang, Lars Hjortshøj m.fl. 96 min. Premiere i morgen i 111 biografer landet over De tre foregående filmmanusk­ripter, som Casper Christense­n har haft en finger eller fem med i – 'Player' (2013), 'Klovn Forever' (2015) og 'Undercover' (2016) – er mildest talt ikke faldet heldigt ud. Sidstnaevn­te raedsel var tilmed også en publikumsm­aessig fiasko.

Så målt med de alen er der nogen fremgang at spore med 'Dan-Dream', der er skrevet i samarbejde med Frank Hvam. Om end der stadig er et langt stykke vej op til 'Klovn: The Movie' fra 2010, der med stor held og masser af tåkrummend­e humor overførte universet fra den smågeniale tv-serie til filmlaerre­det.

Historien bygger løseligt på historien om det første danske forsøg på at skabe en elbil, 'Hope Whisper', som i dag mest bliver husket for sin katastrofa­le jomfrukørs­el, der endte i en barriere på cykelbanen i Forum efter få meters trillen. Så var det eventyr i praksis slut, om end man kaempede videre Frank Hvam og Casper Christense­n danner igen makkerpar i en dansk komedie.

med prototypen nogle år endnu.

Den historie og dens farverige bagmand, Thure Barsøe-Carnfeldt, havde det vaeret interessan­t at se foldet ud her, men Christense­n og co. har i stedet valgt at fortaelle en primaert selvopfund­et version med fiktive karakterer.

Det havde selvfølgel­ig ikke gjort noget, hvis der bare var kommet en god film ud af det. Det er desvaerre ikke tilfaeldet.

Det er i stedet blevet en fortaellin­g om en flok fantaster, der mod alle odds forsøger at

realisere deres drøm til omverdenen­s spot og spe. Hvilket jo også kunne have vaeret både interessan­t og underholde­nde. Måske. Men man har desvaerre valgt folkekomed­iens

form med staerkt karikerede karakterer primaert bundet sammen af halvbagte vittighede­r og dårlige jokes.

Isaer Lars Hjorthøjs tumpede fynske borgmester, der er skåret direkte fra en dårlig amatørrevy, virker saert malplacere­t, og man har på fornemmels­en, at han kun er med, fordi der jo skulle vaere en rolle til ham – og mulighed for at søge penge fra Filmfyn, måske?

Mange af personerne virker i det hele taget meget løst tegnede uden nogen egentlig funktion i historien – et andet eksempel er Peter Ganzlers kokain-sniffende advokat, og ikke engang de to hovedrolle­r – Casper Christense­ns entreprena­nte pengemand Thorkild og Frank Hvams ingeniør Knagsted – er der megen psykologis­k tyngde og bredde i.

Tragisk potentiale

Hvilket er synd, for der er et både menneskeli­gt og tragisk potentiale i dem begge, som det ville have klaedt 'Dan Dream' at folde mere ud. Ting er som regel sjovest, hvis de har en reel klangbund. Men når ikke engang skaberne tager deres roller alvorligt, hvordan skal vi andre så kunne gøre det?

I stedet fiser det mestendels ud i fladpanded­e fjollerier og massevis af 80’er-referencer, der i laengen bliver anstrengen­de. Og det er egentlig synd, fordi man har på fornemmels­en, at der gemmer sig en langt bedre film et eller andet sted inde bag de rutineprae­gede jokes.

Der er med andre ord gode momenter undervejs, som desvaerre primaert saetter den gennemgåen­de larmende tomhed i relief.

Isaer Lars Hjorthøjs tumpede fynske borgmester, der er skåret direkte fra en dårlig amatørrevy, virker saert malplacere­t

 ?? FOTO: PER ARNESEN ??
FOTO: PER ARNESEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark