Ekstra Bladet

Forlang intet, lov intet, gør intet

-

Lars Løkke Rasmussen snart vil vaere jobsøgende og prise sig lykkelig over at ’lave en Fogh’ – det vil sige lefle og blive forfremmet til en internatio­nal post – skal der herfra lyde en anderledes opfordring til statsminis­teren end fra de mange Christians­borg-kolleger:

Sid stille. Lad vaer med at fremføre noget som helst for Trump. Forlang intet, lov intet, gør intet.

Når alt kommer til alt, er det som sagt USA, der kan kraeve noget af Danmark, og ikke omvendt.

Eksempelvi­s, som nogen har naevnt, at Danmark betaler til Nato i et omfang, der matcher nationens størrelse. Vi er efter sigende 50 mia. kr. bagud.

kort over for Trump vil snarere vaere at erklaere sig forstående over for den amerikansk­e praesident­s øjeblikkel­ige indenrigsp­olitiske problem.

ikke få gennemført sin politik. På trods af, at Trumps parti har flertal i begge politiske kamre, og han selv sidder i ’verdens mest magtfulde embede’, mislykkede­s en ny sundheds- reform. Den potens, Donald Trump haevdede at tilføre sit embede, synes allerede forvandlet til impotens.

at gøre konsekvent, Den magt, han haevdede beslutsom og uantasteli­g, er allerede afmagt. Lige nu ser det ikke ligefrem ud til, at det er Trump, der har magten, men snarere, at magten har Trump.

Lars Løkke Rasmussen som bekendt alt til. Når det gaelder afmaegtigh­ed og politisk impotens, er den danske statsminis­ter faktisk elefant.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark