Ekstra Bladet

DET ER NAESTEN UMULIGT

Frygten for, at det ville blive for svaert at overhale, er blevet reel efter første grandprix.

- JIMMI WILLEMOES JENSEN

Formel 1’s tekniske regelbog er blevet aendret på rigtig mange sider op til denne saeson. Bilerne er blevet bredere, hurtigere og har langt mere downforce og grip.

Inden saesonåbni­ngen i Melbourne blev det spået, at den øgede downforce ville gøre det svaert at overhale. Og under det australske grandprix blev det så demonstrer­et i al sin tydelighed, at spådommene gik i opfyldelse.

Da Lewis Hamilton eksempelvi­s kom ud efter sit første pitstop, blev han i sin Mercedes fanget bag Red Bulls Max Verstappen – og så fik han ellers at vide over radioen, at hvis han ville holde sin førsteplad­s foran Ferraris Sebastian Vettel, så skulle han død og pine overhale Verstappen.

– Jeg ved ikke, hvordan du forventer, at jeg skal gøre det, lød det tørre svar.

Jeg ved ikke, hvordan du forventer, at jeg skal gøre det

Efter løbet kunne den tidligere verdensmes­ter så forklare, at når bilerne er så svaere at overhale med, så vil strategien fremover vaere ikke at pitte, så man kommer ud i langsom trafik.

– Det har altid vaeret svaert, men blot at kunne følge efter er for mig langt vaerre – som jeg havde ventet, sagde Lewis Hamilton.

– Jeg håber ikke, at det betyder, at resten af året bliver som et tog. Jeg ved ikke, om det var spaendende at se på, men jeg vil gerne taettere på.

– Al racerløbet foregår lige nu gennem pitstop og strategi. Man må bare forsøge at holde sig forrest, konkludere­de Lewis Hamilton, der som bekendt endte med at tabe sin førsteplad­s til tyske Sabastian Vettel. Også laengere ned i feltet var der problemer.

Havde ikke en chance

Nico Hülkenberg, som i denne saeson har overtaget Kevin Magnussens saede hos Renault, kaempede sidst i løbet med Force Indias Esteban Ocon.

Jeg håber ikke, at det betyder, at resten af året bliver som et tog

Men han var reelt chanceløs i sit forsøg på at passere ham – selv om Ocon var på soft-daek, mens han selv var på det hurtigere ultra soft.

– Jeg håbede, at han ville få lidt problemer på soft, men jeg forstod hurtigt, at det ikke ville ske. I disse biler med al den ’beskidte luft’ efter sig er overhaling­er naesten umulige. Jeg kunne måske have kørt et sekund hurtigere, men det var bare ikke muligt, siger tyskeren.

Håb forude

Han endte dog med at komme forbi, da de to indhentede Fernando Alonso, der begik

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark