Ekstra Bladet

Bendtner debuterer med assist i Rosenborg-triumf

- Ritzau

61 minutter og 40 sekunder. Så lang tid var der afviklet af gårsdagens Mesterfina­le i Norge, da Rosenborg kunne give officiel debut til angriberen Nicklas Bendtner.

Den danske angriber, der har fået enorm opmaerksom­hed i Norge efter sit skifte til norsk fodbold, kunne endda fejre en triumf og et oplaeg til mål i sin første kamp for klubben.

I opgøret mellem den forsvarend­e mester og sidste års nummer to, Brann, vandt Rosenborg nemlig 2-0.

Bendtner lagde smart op til det andet mål i kampens sidste tillaegsmi­nut. Mesterklub­ben havde anfører Mike Jensen og Jacob Rasmussen som danske islaet i startopsti­llingen, mens Bendtner altså fik godt en halv time på banen.

Den tidligere landsholds­spiller gjorde ikke det store vaesen af sig, inden han i det 94. minut smart fandt Tore Reginiusse­n, der satte tingene på plads.

Kunne ikke give igen

Første halvleg havde vaeret en åben slagudveks­ling dog med Rosenborg mest i teten, hvilket da også gav afkast på måltavlen efter 32 minutter. Mellem venner og fjender trak Milan Jevtovic ind i straffespa­rksfeltet, hvor hans skud snittede en forsvarer og snød Branns målmand, Piotr Leciejewsk­i, så stillingen var 1-0.

Rosenborg spillede ikke nogen stor kamp, men Brann formåede ikke for alvor at presse favoritten. Og istedet for et sidste Brannpres cementered­e Rosenborg sejren.

Den norske Tippeligae­n begynder i denne weekend. Rosenborg laegger ud hjemme mod Odd søndag.