Ekstra Bladet

MIRAKLET I

SUCCES: FCM-manden Kim Kristensen står bag succesrige Skive, der med det mindste budget og yngste hold har sat ild i 1. division og nu banker på til Superligae­n

- GISLE THORSEN

Hvis Jess Thorup har brug for et godt råd om, hvordan man vinder fodboldkam­pe, kan han bare ringe til FC Midtjyllan­ds salgsafdel­ing.

For der sidder den midtjyske klubs mest succesfuld­e traener.

Navnet er Kim Kristensen, og den 42-årige sponsor manager gør det så godt, at han i naeste saeson ’risikerer’ at skulle møde sin ene arbejdsgiv­er med den anden.

For ud over de 14 ugentlige timer på kontoret i Herning er han også traener i 1. divisionsk­lubben Skive, der er godt i gang med at lave en Hobro – gange to!

Lige nu føler vi, at naesten lige meget hvad vi gør, så kan vi ikke tabe

Efter at have startet foråret med fire sejre på stribe ligger Skive nummer to 1. division og er i høj grad en del af Superliga-jagten.

– Det er lidt af en drømmerejs­e, vi er ude på. Der er ingen, der rigtig forstår det. Ikke engang os selv. Men det er bare megafedt og sjovt, siger Skive-traener Kim Kristensen, som Ekstra Bladet fanger på en arbejdsdag i FC Midtjyllan­d.

Det laveste budget

Han saelger sponsorate­r i Superliga-klubben tre dage om ugen og er nøjagtig som de fleste andre i Skive ansat på deltid.

Klubben har det laveste budget i 1. division. 15 spillere er udstyret med en deltidskon­trakt. Minimumslø­nnen som deltidsspi­ller er 11.349 kroner om måneden, og i Skive er det også taet på at vaere maksimumlø­nnen.

Klubben kan prale af én fuldtidssp­iller, den tidligere FCM’er Ayinde Lawal, og ellers udgøres den 24 mand store trup af amatører, der maksimalt kan tjene 3000 kroner om måneden på deres fodbold.

Før saesonen sagde Skive farvel til 11 etablerede spillere – deriblandt Michael Uhre, der skiftede til Sønderjysk­E – og erstattede dem med en raekke yngre folk.

Det fik kritikerne til at saette spørgsmåls­tegn ved, hvorvidt Skive overhovede­t ville kunne vinde en kamp i 1. division. Indtil videre har holdet vundet 13 ud af 23 og har kun Hobro foran sig i toppen af raekken.

– Der var mange ubekendte i sommer, og det var logisk nok, at der blev stillet spørgsmål ved os, når man så på, hvad der var forsvundet.

– Man jeg kan kun sige, at de unge virkelig er vokset med opgaven og gør det pissegodt, siger Kim Kristensen, der også var ny i sommer.

Han kom fra et traenerjob i serie 1-klubben Tjørring.

Krummer i de unge

Ikke nok med, at Skive har 1. divisions laveste budget – klubben har også raekkens yngste trup. Skive har hentet en raekke unge spillere fra klubber som FC Midtjyllan­d, Silkeborg, Randers, Viborg.

Dér slap de ikke igennem nåleøjet til Superliga-truppen, men i Skive kan de godt bruges. – Egentlig er det mest imponerend­e, at de kampe, der har ligget på vippen, er tippet over til vores fordel hver eneste gang. – Man skulle ellers tro, at lige netop dét ville vaere svaert med så mange unge mennesker, men der er krummer i dem, og de er så aergerrige, at de er

Der er intet pres på os, for ingen tror på os

svaere at holde tilbage, lyder rosen fra traener Kristensen.

For et par uger siden vandt Skive i Nykøbing Falster på en scoring i sidste minut, og i sidste weekend vendte klubben inden for de sidste fem minutter 0-1 til 2-1 mod Naestved.

Det har vaeret historien om Skive i denne saeson. Eller miraklet i Skive, som de godt selv tør kalde det.

– Lige nu føler vi, at naesten lige meget, hvad vi gør, så kan vi ikke tabe. Og vi har da også snakket om, at vi skal huske at nyde det, siger Kim Kristensen.

Kan tage stort skridt

Succesform­len har hele tiden vaeret den kedelige, men effektive ’en kamp ad gangen’, men de kan ikke laengere løbe fra, at fodboldfeb­eren er ved at ramme Skive,

– Man kan godt begynde at maerke det. Så kommer der 100 flere til kampene og så lige 150 mere.

– Vi er ikke kendt for at have mange tilskuere, men sidst var der godt og vel 860, og jeg tror, at naeste hjemmekamp kan blive rigtig sjov, siger succestrae­neren, der også er begyndt at studere tabellen lidt naermere:

– Det er gået staerkt, men der er lang vej endnu. Vi snakker ikke om det, men alle taenker over det. Nu er det ikke så langt vaek mere.

– Kan vi få en playoff-plads

 ??  ?? På toppen Skive, der er 1. divisions store overraskel­se, mødte for et år siden er der blevet skiftet meget ud på holdet, der kan vaere på vej i Sup
På toppen Skive, der er 1. divisions store overraskel­se, mødte for et år siden er der blevet skiftet meget ud på holdet, der kan vaere på vej i Sup
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ud over at vaere sponsorsae­lger i FC Midtjyllan­d er Kim Kristensen også succesrig traener i 1. divisionsk­lubben Skive. Her ses han som aktiv i aktion for Herfølge.
FOTO: JENS DRESLING Ud over at vaere sponsorsae­lger i FC Midtjyllan­d er Kim Kristensen også succesrig traener i 1. divisionsk­lubben Skive. Her ses han som aktiv i aktion for Herfølge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark