Ekstra Bladet

Brøndby får to glødende fans i bestyrelse­n

... og Jim Stjerne Hansen forlader scenen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

– Det sportslige ser fornuftigt ud. Nu skal Brøndby have fokus på indtaegter­ne, siger Jim Stjerne Hansen, der forlader klubbens bestyrelse. Der bliver storvask på dagens generalfor­samling i Brøndby, hvor fire nye medlemmer kommer ind i bestyrelse­n, mens kun DBU’s tidligere generalsek­retaer Jim Stjerne Hansen traeder tilbage.

Storaktion­aer Jan Bech Andersen vender tilbage til scenen, hvor beslutning­erne bliver truffet. Som nye ansigter kommer også Michael Vinther, Jesper Nygård og Adam Falbert med ved det runde bord.

Jan Bech Andersen sidder på aktiemajor­iteten og bestemmer alt, hvad der foregår i Brøndby, som han foreløbig har postet mere end 200 mio. kr. i.

To store Brøndby-hjerter

Blandt de nye kandidater er to med et meget stort Brøndby-hjerte. Det er Jesper Nygård, der er et produkt af Vestegnen. Han er opvokset i Taastrup og har altid holdt med Brøndby.

Han sidder i en position som direktør for Realdania. Tidligere var han direktør i det sociale boligselsk­ab KAB. Han er erklaeret socialdemo­krat, selv om politik formentlig ikke bliver temaet på bestyrelse­smøderne.

Derudover er Adam Falbert, der i mange år har haft

et stort Brøndby-hjerte, på vej i bestyrelse­n. Han er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredakt­ør, Bent Falbert, og har slået sig ned som Danmarks store bar-konge.

Han ejer flere end 30 barer i Danmark, blandt andet en del i den berømte Jomfru Ane Gade i Aalborg samt en raekke store barer i København og flere andre steder i Skandinavi­en. Han har gennem mange år vaeret en ivrig Brøndby-fan og var med blandt investorer­ne, da Brøndby var taet på at kollapse i 2013.

Det sidste nye ansigt er Michael Vinther. Han er advokat og har ikke lige så glødende Brøndby-hjerte som de to andre.

Han har en fortid i FC Nordsjaell­ands bestyrelse og kommer nu ind i Brøndbys ledelse med den juridiske kompetence, som man ikke haft tidligere.

Plads til rådighed

Jim Stjerne Hansen traeder som sagt ud, og det er der ifølge ham ikke den store dramatik i.

– Min plads har stået til rådighed, hvis man har ønsket nye interessen­ter i bestyrelse­n. Det sportslige ser fornuftigt ud. Nu skal Brøndby have fokus på indtaegter­ne, siger Jim Stjerne Hansen, der har fået tilbud om at fortsaette

i en rolle som sportslig koordinato­r.

– Det taenker jeg lige lidt over, om jeg vil fortsaette med, fastslår Jim Stjerne Hansen, der nåede at sidde tre år i Brøndbys bestyrelse.

Opfandt Troels Bech

Jim Stjerne Hansen er stolt over den sportslige udvikling, han har vaeret med til at praege i Brøndby.

Siden han trådte ind i bestyrelse­n, har han vaeret en slags sportslig konsulent i bestyrelse­n.

– Det var mig, der ’opfandt’ Troels Bech. Det er jeg meget glad for i dag. Jeg har haft et fantastisk samarbejde med ham og synes, han gør et fremragend­e arbejde som sportsdire­ktør, siger Jim Stjerne Hansen, der i tidernes morgen som generalsek­retaer i DBU faktisk naevnte Troels Bech som landstraen­er-emne.

Brøndbys bestyrelse får følgende sammensaet­ning, hvis forslaget bliver vedtaget:

Jesper Møller, Morten Albaek, Sune Blom, Adam Falbert, Jan Bech Andersen, Thorleif Krarup, Jesper Nygård, Michael Vinther. Derudover sidder Christian Barrett og Sten Lerche, som er udpeget af Brøndbyern­es Idraetsfor­ening.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark