Ekstra Bladet

TRUMP OM LØKKE: EN VIDUNDERLI­G MAND

Den amerikansk­e praesident havde kun rosende ord tilovers for Lars Løkke – ifølge ekspert var Løkke fraek som en slagterhun­d

- CHRISTIAN KLOSTER JONAS SKOV NIELSEN k@eb.dk

Som en af de første europaeisk­e statsleder­e besøgte den danske statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) i aftes USA’s praesident Donald Trump i Det Hvide Hus.

Da Lille Lars trådte ind i det Det Ovale Vaerelse i Washington over for Store Trump vidste han udmaerket, at han skulle en tur den varme stol – en stol, hvor andre statsleder­e er blevet grillet for rullende kameraer.

Triumferen­de Løkke

For Trump er kendt for at nedgøre og ydmyge andre med uendeligt lange håndtryk – eller ved ikke at give dem hånden.

Men han gav Løkke hånden, og det blev naturligt og kammeratli­gt, ligevaerdi­gt og af normal varighed – et par sekunder.

Så i sekunderne efter så Løkke en smule triumferen- Trumps kropssprog var ifølge en ekspert åbent og imødekomme­nde – det stod i skaerende kontrast til, hvordan Trump tog sig ud, da den tyske kansler Angela Merkel besøgte det Hvide Hus for kort tid siden. de og afslappet ud – og ifølge Jesper Bergstrøm, der er ekspert i kropssprog, slap Løkke fantastisk fra mødet.

– Lars Løkke sad helt rigtigt. Han sad sådan, at han havde ’overhånden’, da han rystede Trumps hånd, siger Bergstrøm.

Han bemaerker, at Trumps kropssprog var åbent og imødekomme­nde. Modsat så det ud, da en tillukket Trump modtog den tyske kansler Merkel forleden.

– En anden ting, jeg lagde maerke til, var, at Løkke sad og smilede, og at de havde en god pingpong.

Efter håndtrykke­t blev Trump stillet et spørgsmål af de medrejsend­e danske journalist­er om, hvordan Der var saerdeles god stemning mellem Donald Trump og Lars Løkke, da de mødtes i går.

forholdet mellem de to var.

– Han (Løkke, red) er en vidunderli­g mand, som gør et vidunderli­gt job, siger Trump, som roser de danskameri­kanske forbindels­er.

Herefter svarede den danske statsminis­ter, at det var dejligt at vaere på besøg.

– Vi har et godt forhold og arbejder sammen på mange fronter, siger Trump.

Han forsikrede flere gange om, at forholdet mellem Danmark og USA er ’rigtig, rigtig godt’ og ’forrygende’.

Tegn på selvtillid

Løkke udnyttede situatione­n til at daske forsigtigt til Trump. Genialt, synes Bergstrøm.

– Han er fraek som en slagterhun­d der. Han går ind i Trumps intimsfaer­e. Det er et tegn på selvtillid og god kemi.

Lars Løkke Rasmussen har forud for mødet fortalt, at han som sådan ikke specielt har forberedt sig på mødet med praesident­en.

Lars Løkke opførte sig som på slap line, da mødte verdenspre­ssen foran Det Hvide Hus efterfølge­nde.

Han pjattede med de fremmødte journalist­er, grinede og smilede og indrømmede, at han var meget fortrøstni­ngsfuld efter mødet med den amerikansk­e praesident, hvor de blandt andet havde talt om grøn omstilling, bekaempels­e af ISIS i Irak og Syrien, Nato og frihandel.

– Jeg oplevede en praesident, der var oprigtigt interesser­et. Vi fik en god snak om Europa og handel – og om, at EU og USA sammen kan saette standarden for fremtiden i verden.

– Han (Trump, red.) er meget behagelig at vaere sammen med, meget interesser­et. Han har en klar vision for USA, som er, at det skal vaere great again. Respekt for det, lød det fra Løkke.

Vi har et godt forhold og arbejder sammen på mange fronter

 ?? FOTO: AP ?? Det gyldne håndtryk
FOTO: AP Det gyldne håndtryk
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark