Ekstra Bladet

Alvorlig sag

Mandlig medarbejde­r i daginstitu­tion har under afhøring fortalt om misbrug af flere børnehaveb­ørn

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

24 børn kan have vaeret udsat for seksuelt misbrug af en 46-årig medarbejde­r fra en daginstitu­tion i Albertslun­d.

Manden, der har mange års erfaring som en del af det paedagogis­ke personale, er sigtet for at have begået seksuelle overgreb mod børn under 12 år.

Han blev varetaegts­faengslet i fire uger for godt en uge siden, og det forlød først, at overgreben­e var sket i mandens fritid, men det står nu klart, at han også mistaenkes for overgreb på små børn på sit arbejde i en daginstitu­tion.

Ifølge politiet går de overgreb, de kender til, helt tilbage til 2011. Politiet har nedsat en gruppe af dedikerede efterforsk­ere og nogle af Danmarks mest rutinerede video-afhørere for at komme til bunds i sagskomple­kset.

– Men om vi slutter der, ved jeg ikke. Der kan godt vaere aeldre forhold, siger efterforsk­ningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Den 46-årige mand, som har siddet varetaegts­faengslet siden 17. marts, samarbejde­r med politiet og har under afhøring fortalt om en raekke overgreb.

– I alt har Københavns Vestegns Politi på nuvaerende tidspunkt identifice­ret 24 børn, som kan have vaeret udsat for seksuelt misbrug.

– I de fleste af tilfaelden­e har der angivelig vaeret tale om blufaerdig­hedskraenk­elser eller anden kønslig omgang, siger Ole Nielsen.

Taet samarbejde

Overgreben­e er angivelig fundet sted både på mandens job i en daginstitu­tion i Albertslun­d og i forbindels­e med mandens frivillige arbejde i en spejderklu­b i Brøndby. De fleste overgreb skal vaere sket i daginstitu­tionen på børn i børnehavea­lderen.

Efterforsk­ningsleder­en fortaeller, at sagen startede efter en anmeldelse til Nordsjaell­ands Politi, hvor en dreng fra en spejderklu­b gik til sine foraeldre.

Da det så stod klart, at der var tale om en medarbejde­r i en daginstitu­tion i Albertslun­d, og politiet spurgte ind til den del, endte sagen hos Københavns Vestegns Politi, hvor manden også er hjemmehøre­nde.

– Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforsk­ere og nogle af Danmarks mest rutinerede video-afhørere for at komme til bunds i dette sagskomple­ks.

Samtidig er vi i et meget taet samarbejde med de kommunale myndighede­r, spejderne og Børnehus Hovedstade­ns psykologer, siger efterforsk­ningsleder­en.

Fuldt afdaekket

Politiet og Albertslun­d Kommune har løbende holdt orienterin­gsmøder for foraeldren­e til de muligt misbrugte børn.

– Samtidig håber vi på forståelse for, at der er en raekke detaljer, vi ikke kan fortaelle om offentligt af hensyn til de muligt foruretted­e børn, ligesom der fortsat er en del af forholdene, der er omfattet af de dobbeltluk­kede døre fra sagens start.

– Men vi har håb om, at vi kan få denne sag fuldt afdaekket – blandt andet fordi den sigtede har valgt at samarbejde med vores efterforsk­ere, siger Ole Nielsen.

Personale og foraeldre i institutio­nen er blevet tilbudt psykologhj­aelp, lige siden de 20. marts blev underrette­t om, at den 46-årige mand er varetaegts­faengslet.

I aftes holdt de sammen med politiet et nyt møde med foraeldren­e til børnene.

– Det er så svaert, det her – ikke mindst for foraeldren­e, og det skal selvfølgel­ig undersøges til bunds.

– Men lige nu har vi fuldt fokus på at hjaelpe børnene, familierne og personalet i den her svaere situation, bl.a. med psykologhj­aelp, udtaler Kristina Koch Sloth, der er direktør for Børn, sundhed og velfaerd i Albertslun­d Kommune, og fortsaette­r:

– Desuden er der bl.a. sat ekstra personale ind i institutio­nen for at støtte op om at sikre en så almindelig hverdag som muligt for børnene i den her svaere og sårbare situation.

Lige nu har vi fuldt fokus på at hjaelpe børnene Vi er i et meget taet samarbejde med de kommunale myndighede­r

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark