Ekstra Bladet

Det var Jørgen Glistrups ansvar

DON Ø PEGER FINGRE:

- MICHAEL BO MORTENSEN mbm@eb.dk

Østergaard og Glistrup sammen i de gamle FCK-dage. ’Det er Jørgen Glistrups skyld!’

Nogenlunde sådan er et af budskabern­e i et opslag på Facebook, som den nu faengsels-dømte Flemming Østergaard – også kaldet Don Ø – har lagt op.

Udmeldinge­n kommer en uge efter, de to tidligere FCKbosser i Østre Landsret blev idømt halvandet års faengsel for deres roller i en af danmarkshi­storiens største sager om kursmanipu­lation.

I opslaget laegger Østergaard vaegt på, at det var Jørgen Glistrup, som var administre­rende direktør, mens han selv ’kun’ var bestyrelse­sformand.

– Det virker unaegtelig, som om dommerne ikke forstår rolleforde­lingen mellem en administre­rende direktør og en bestyrelse­sformand. Jeg har aldrig haft kontakt

til børshandle­rne. Den kontakt stod alene den administre­rende direktør for, hvilket også fremgik af hans ansaettels­eskontrakt. Jeg gik ud fra, ligesom den samlede bestyrelse, at den administre­rende direktør i samråd med selskabets advokat kendte og fulgte reglerne for børshandel. Jeg sad i øvrigt i flere andre bestyrelse­r og havde over 100 rejsedage og året, skriver Østergaard.

Jeg har aldrig haft kontakt til børshandle­rne – det stod Glistrup for

Østergaard er ynkelig

Jørgen Glistrups advokat, Karoly Németh, oplyser til Ekstra Bladet, at hans klient ikke har noget at sige til Facebook-opslaget.

Selv har forsvarere­n dog en enkelt kommentar:

– Efter min opfattelse er han (Flemming Østergaard, red.) ynkelig.

Facebook-opslaget kommer i kølvandet på Radio24syv­s afsløring af, at Bagmandspo­litiets anklager i sagen, Jan Henrik Hansen, var involveret i et dobbeltspi­l.

Mens han var anklager i sagen, fik han således job i advokatfir­maet Gorrissen Federspiel, der i 2016 samtidig staevnede Parken med krav om erstatning på 83 millioner kroner – der derefter viderestae­vnede Østergaard og Glistrup.

Ny behandling

Det er også et af tre forhold, som Don Ø mener bør vaere med til at få sagen bragt for Højesteret.

– For det første understreg­er den meget store forskel i domsafsige­lserne, at der er tale om en principiel sag, hvor der åbenlyst er stor fortolknin­gstvivl om lovens og anklageskr­iftets forståelse.

– For det andet er det dybt problemati­sk, at seniorankl­ageren i Østre Landsret undervejs har forhandlet en aftale på plads om ansaettels­e i et privat firma, der har maksimal interesse i så stor en straf til mig som muligt. Det er et argument, der også bør give mulighed for, at sagen hjemvises til ny behandling.

– For det tredje er strafudmål­ingen meget hård set i lyset af, at der er tale om en saerlovgiv­ning, som er svaer at fortolke, at jeg aldrig har vaeret straffet, og at sagen er naesten ti år gammel, skriver Don Ø i sit Facebook-opslag.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ??
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark