Ekstra Bladet

Kan ikke få slettet sin kokain-fortid

RIGMOR ZOBEL TABER KLAGESAG: Jetset-dronningen har ikke krav på at få fjernet artikler om kokain-skandale, mener Pressenaev­net

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Først forsøgte Rigmor Zobel med hjaelp fra en advokat at tvinge Ekstra Bladet og andre danske medier til at hvidvaske sin fortid.

Da det ikke lykkedes, gik jetset-dronningen til Pressenaev­net i et nyt forsøg på at få fjernet artikler om den kokain-skandale, der flere gange har givet hende en prominent plads på forsiden.

Skal ikke slettes

Men også her afvises hendes krav nu, da der ikke er tale om oplysninge­r ’af en sådan belastende karakter, at det skønnes rimeligt at hindre tilgaengel­igheden,’ som Pressenaev­net 30. marts skriver i sin afgørelse:

’Pressenaev­net udtaler derfor ikke kritik af Ekstra Bladet for ikke at imødekomme anmodninge­n om at slette, afindekser­e eller anonymiser­e de påklagede artikler fra 2010 og 2011.’

En raekke andre medier, som Zobel har klaget over, får ligeledes medhold i, at de heller ikke skal slette hendes belastede fortid fra deres hjemmeside­r.

Forbudt at omtale

Rigmor Zobel har samtidig klaget over, at Ekstra Bladet 3. marts 2017 omtalte hendes forsøg på at slippe for livet som kendis – i hvert fald så laenge omtalen gaelder kokain-sagen og ønsket om at få slette artiklerne.

Højst usaedvanli­gt har et splittet pressenaev­n her givet hende ret i, at pressen godt kan afvise kravet, men Rigmor Zobel har fået afvist sit krav af Pressenaev­net. at det nu er forbudt at omtale sagen. Det blev besluttet med stemmerne 3-2, hvor formandens stemme var udslagsgiv­ende:

– Vi skal ikke slette artiklerne om Rigmor Zobel, men

det var forkert af os at omtale sagen.

– Det er en absurd kendelse, mener Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør Poul Madsen.

Pressenaev­nets kendelse var torsdag endnu ikke offentligg­jort på naevnets hjemmeside. Via sin advokat Brian Werner Larsen har jetset-dronningen ifølge kendelsen frabedt sig, at afgørelsen omtales.

Ekstra Bladet talte torsdag aften med advokaten, der oplyste, at hverken han eller Rigmor Zobel ønsker at kommentere sagen.

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 3. marts 2017.
Ekstra Bladet 3. marts 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark