Ekstra Bladet

King fundet i forladt hus

14 år gammel hund blev fundet i et hus, der var blevet solgt på tvangsaukt­ion

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk HORNSLET: HAVNDAL: RØNNE: RØNNE: NYKØBING F.: KORSØR: HORNSLUNDE: NØRRESUNDB­Y:

Politiet har indledt en undersøgel­se af baggrunden for, at en hund tilsynelad­ende var blevet efterladt i et ubeboet hus på Stevns.

Det er uklart, hvor laenge hunden King ikke har fået mad og vaeret overladt til sig selv.

Det var en håndvaerke­r, Allan, der fandt hunden, efter at huset var blevet solgt ubeset på en tvangsaukt­ion.

Hoveddør låst

Allan måtte tvinge den låste hoveddør op, og straks blev han mødt af et syn, der gjorde ondt.

– Der sad en sort hund og kiggede på mig. Den var så tynd, at det så ud, som om den havde huller hele vejen ned langs siderne på kroppen. Jeg kunne ikke magte det, fortaeller Allan.

– Jeg har selv hund og fatter ikke, at man kan efterlade et dyr på den måde, siger han. Det er uklart, hvor laenge hunden King ikke har fået mad og har vaeret overladt til sig selv i det tomme hus, hvor håndvaerke­ren Allan fandt hunden.

Køberen af huset ringede til politi og Dyrenes Beskyttels­e, der rykkede ud.

Det viste sig, at hunden var registrere­t i hunderegis­teret som King. Den er 14 år gammel og er en labradorbl­anding.

Bakker med hundemad

I huset lå der bakker, der har indeholdt hundemad, og der stod en vanddunk, som dog var tør.

Hvor laenge den ikke har fået føde, er uvist. Fra Dyrenes Beskyttels­e siger Henrik

Bucholtz, dyrevaerns­chef:

– Vi ser indimellem, at folk efterlader deres dyr, men det her er et grelt eksempel på et vanrøgtet dyr. Taenk at behandle den på den måde.

– Er der ikke ofte en social baggrund, der spiller ind i den type sager?

– Der kan vaere en social slagside i den type sager, at folk har mistet evne eller vilje til at tage sig af deres dyr. Nogen kan vaere kommet på sygehus eller er blevet indsat i et faengsel. Her er der tale om en meget gammel

hund. Nogen må have vaeret meget taet på den laenge. Vi har anmeldt sagen til politiet, og så er det op til dem at finde ud af, hvordan det forholder sig, siger han.

Uhumsk

Politiet på Midt- og Vestsjaell­and skal nu finde hundens oprindelig­e ejer og undersøger sagen i henhold til Dyrevaerns­loven, melder de.

Ifølge husets nye ejer har naboer fortalt, at de ikke har set noget til den person, der boede i huset laenge. Huset

fremstod rodet og saerdeles uhumsk.

King er også maerket af alderen. Den er halt på bagbenene, har grå staer og nedsat hørelse.

Efter at have fået vand har King det en lille smule bedre, melder Dyrenes Beskyttels­e. Men de kommende dage viser, om hunden overlever den barske vanrøgt, eller om vurderinge­n er, at den gamle hund har fået skader af vanrøgten og bør få fred.

Da politiet standsede en bil med en 21-årig mand, resultered­e det i ikke mindre end fire sigtelser.

Manden havde ikke kørekort, var påvirket af narkotika og var i besiddelse af hash, og så kaldte han betjentene for diverse ukvemsord, som han også blev sigtet for.

En 23-årig kvindelig bilist kom kørende, da der pludselig stod et rådyr på vejen. Da hun forsøgte at undvige rådyret, kørte hun af vejen og endte på en mark. Der skete kun materiel skade.

Politiet fik en anmeldelse om brand i et aeldre, stråtaekt hus. Branden var formentlig opstået ved kanten af stråtaget på bagsiden af huset og kan muligvis vaere påsat. Det skal den videre efterforsk­ning nu afklare.

Politiet har fået en anmeldelse om, at der sidste weekend er blevet malet hagekors på vaeg og postkasse på en adresse i Storegade.

En ukendt flugtbil har påkørt en parkeret bil ved Nyker Forsamling­shus.

Bilens frontgrill og kofanger er ødelagt. Bornholms Politi har i det hele taget modtaget flere anmeldelse­r om vild bilkørsel flere steder i Rønne om aftenen.

En 30-årig mand er sigtet for flere gange at have truet en bekendt med at ville likvidere hende. Samtidig med at den 30-årige blev anholdt, fandt politiet også 4,8 gram hash på ham.

En 26-årig mand fik en straksdom på otte måneders faengsel efter vold mod en kaereste. Han havde nikket hende en skalle, slået hende med knytnaever, inden han snittede hende i kinden med en kniv.

Politiets efterforsk­ning førte til en ransagning af et skunklabor­atorium med godt 370 planter, hvilket svarer til cirka ti kilo skunk. Tre vietnamesi­ske maend på hhv. 34, 35 og 38 år blev anholdt.

Politiet måtte rykke ud til en butikstyv, der blev tilbagehol­dt i Rema1000, hvor han havde stjålet fire styk Id-voks og to dåser tun.

Det viste sig, at han også havde stjålet 11 styk voks i Føtex.

 ?? FOTO: DYRENES BESKYTTELS­E ??
FOTO: DYRENES BESKYTTELS­E
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark