Ekstra Bladet

Smed hundelort i hovedet på tricktyv

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Med en let omskrivnin­g kunne man nok kalde en 84-årig kvinde fra Solrød Strand for ’Bedstemor med slag i’, efter at den handlekraf­tige kvinde forpurrede et forsøg på tricktyver­i ved hjaelp af hundelort.

Begivenhed­en udspillede sig, da den 84-årige var i faerd med at lufte sin hund, da et par, der beskrives som østeuropae­ere, gik hen mod hende.

Blev gal

De kaldte hende ’Mamma Mia’ og begyndte ifølge politiet at omfavne hende, samtidig med at de ville tage hendes halskaede af og i stedet forsyne hende med en anden halskaede.

Den aeldre kvinde var på tidspunkte­t bevaebnet med en pose med sin hunds efterladen­skaber, og da hun maerkede, at hendes halskaede blev taget af hende, blev hun så gal, at hun slyngede posen med hundelort i hovedet på den kvindelige tricktyv, som straks forsvandt fra stedet med sin partner.

Kommunikat­ionsmedarb­ejder Carsten Andersen, Midt- og Vestsjaell­ands Politi, kalder den gamle dames handling for ’resolut og forstående’.

Flere andre eksempler på tricktyver­ier i politikred­sen viser ifølge ham, at folk er blevet mere opmaerksom­me på ikke at lade sig narre eller overrumple af tricktyver­ier.

– Folk er blevet mere opmaerksom­me, og det er glaedeligt, siger han.

Spurgte om vej

En anden episode fandt sted i Ringsted, hvor en ligeledes 84-årig kvinde blev passet op og spurgt om vej til et hospital. Samtidig tog kvinden den aeldre dame på halsen, men offeret trak sig straks vaek, da hun fattede mistanke.

Nogenlunde samtidig var en anden kvinde udsat for noget lignende i Ringsted. Også her – oplyser politiet – fattede kvinden mistanke, og parret kørte fra stedet. Lort i pose kan også have en praeventiv virkning. Det viser sagen, hvor der blev kastet med – ja – hundelort.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark