Ekstra Bladet

Vanvittig profeti gik i opfyldelse

BLACHMAN NU SOM SPÅKONE: Lavede vild forudsigel­se, inden ’X Factor-saesonen blev skudt i gang – i aften findes vinderen

- FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN LARS SEJR ls@eb.dk

Danmarks største underholdn­ingsprogra­m ’X Factor’ er nået til vejs ende.

I aften findes vinderen af den tiende saeson, når Mia Kjaer Sørensen, Chili Pedersen og Morten Nørgaard dyster om sejren i DR Byen.

Og her virkeliggø­res Thomas Blachmans ultimative mål for saesonen.

Umiddelbar­t inden optagelser­ne gik i gang i sensommere­n 2016, spurgte en kameramand, hvad strategien for i år var.

Svaret fra Blachman lød på vanlig kaek maner, at strategien var at få den første audition-deltager i finalen.

Den første deltager var ingen ringere end finalens favorit, Chili Pedersen.

– Det var rimelig sindssygt sagt, men nu er hun sgu i finalen, og det er enormt spaendende. Jeg synes faktisk, det er de rigtige tre, der er i finalen. De klaeder hinanden, siger Thomas Blachman med et lille grin, da Ekstra Bladet møder ham dagen inden finalen.

Ret vildt og blaeret

Dengang var Blachman ellers kritisk over for den unge sangspire, der ikke nåede at synge så meget som en enkelt strofe, før han havde kritiseret hendes gang for at vaere slatten, og hendes sko for ikke at vaere kvindelige nok. I dag er det hele glemt.

– Det er ret maerkeligt at taenke på. På det tidspunkt syntes jeg, det var rimelig syret, at jeg var den allerførst­e til audition, og nu er jeg nået hele vejen til finalen. Det er ret vildt og ret blaeret, griner Chili Pedersen.

Hvis alt går, som det forventes, er det også hende, der i aften kan kalde sig Danmarks tiende ’X Factor’-vinder.

– Det er da sjovt, at nogen tror, man vinder, men jeg taenker ikke så meget over det. Lige meget hvor ofte, jeg får det at vide, så ved jeg også, at alting kan ske. Jeg synes, at både Mia, Morten og jeg er dygtige på vores egen måde, så det kommer til at afhaenge af, hvad folk kan lide, og hvordan sangene falder

i folks smag, siger Chili Pedersen.

– Men det er dig, alle peger på?

– Ja, og det forstår jeg ikke helt. Det er svaert at forestille sig, at jeg skulle gå hen og vinde. Det er bare vildt. Min hjerne siger stadig til mig, at vi skal i gang igen naeste fredag. Men det skal vi jo ikke. Det er svaert at forholde sig til, og det er en maerkelig følelse at have i kroppen.

Hvor Blachman har to deltagere i finalen, har Remee kun ét skud i bøssen i form af deltageren Morten Nørgaard. Remee erkender, at det er taet på mission impossible.

– Det har aldrig vaeret mere umuligt, og derfor tror jeg på det. Nogle gange er tingene bare sådan, at det mest umulige, de største udfordring­er og de største tekniske niveaufors­kelle bliver overkommet. Morten kan ramme den på en måde, som ingen andre kan. Det er ikke noget, du kan øve dig til, siger Remee og fortsaette­r.

– Jeg går ind i det her med samme energi som altid, og jeg tror på Morten. Men hvis det skulle blive en af de oplagte, der vinder, så finder jeg også fred med det. Den udvikling, han har vaeret igennem, er en sejr i sig selv.

 ??  ?? Det lykkedes
Før ’X Factor’ gik i gang, sagde Thomas Blachman i vanlig kaek stil, at hans strategi var at få første audition-deltager igennem til finalen – det er lykkedes med Chili (t.v.)
Det lykkedes Før ’X Factor’ gik i gang, sagde Thomas Blachman i vanlig kaek stil, at hans strategi var at få første audition-deltager igennem til finalen – det er lykkedes med Chili (t.v.)
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark