Ekstra Bladet

SMADRER VERDENS NU

Caroline Wozniacki er i finalen i Miami Open efter solid sejr over favoritten Karolina Pliskova

- BRIAN ASKVIG

Slidt op af Caroline Wozniackis storslåede fysik måtte verdens nummer tre, tjekkiske Karolina Pliskova, torsdag straekke våben og overlade danskeren en finaleplad­s i den fornemme WTA-turnering i Miami.

I talløse langstrakt­e dueller fra baglinjen viste Wozniacki et fysisk overskud, som Pliskova ikke kunne matche. Hun blev tiltagende frustreret og irriteret, men hendes klasse lod sig dog ikke fornaegte, hvorfor hun drev kampen ud over to en halv times varighed i den braendende hede i Florida.

Wozniacki vandt kampen 5-7, 6-1, 6-1. Hendes comeback efter det bitre nederlag i første saet tilskrev hun efter kampen sin fysiske form.

– Jeg er ikke helt sikker på, hvordan det lykkedes mig at komme tilbage og vende kampen, sagde hun til staevnespe­akeren efter kampen.

Nyt håb

– Det var virkelig hårdt at tabe første saet på den måde, men jeg fik en god start på andet saet, sagde Wozniacki, som brød ud i et stort smil, da speakeren bragte hendes fysiske form på bane og sammenlign­ede hendes indsats med et maratonløb.

– Jeg har prøvet at løbe et maraton, og jeg tror, det har hjulpet mig. Jeg er desuden vant til det varme vejr. Jeg har arbejdet hårdt, og det ser ud til, at det hele bare løber op i en højere enhed nu, sagde Caroline Wozniacki.

Fra kampens begyndelse var der intet, der pegede i retning af, at Wozniacki nu står i sin karrieres første finale i den prestigefy­ldte turnering.

Sin allerførst­e serv i kampen sendte hun i nettet, og sit første point i Pliskovas serv hentede hun i kraft af en tjekkisk dobbeltfej­l. Det fortaeller sit om kampens indledning, hvor Pliskova var sin danske modstander klart overlegen.

Kun i glimt viste Wozniacki det spil, der atter har sået håb om, at hun kan hente en af sportens helt store trofaeer. Tjekken brød hendes serv allerede i første parti, men hun holdt sig inde i saettet med det afgørende slag i en flot, flot duel, der sikrede hende tredje parti og forhindred­e en 3-0-føring til Pliskova. To partier vandt tjekken rent, før Wozniacki omsider vandt fodfaeste over for den velspillen­de tjekke, som i februar i Doha for første gang besejrede danskeren.

I Pliskovas fjerde serveparti fik Wozniacki sin første chance for at bryde, og hun svigtede ikke.

Nervepirre­nde dueller

Mod saettets slutning bød kampen på lange, nervepirre­nde dueller, før Wozniacki tre gange havde saetbold – og missede dem alle – før Pliskova servede saettet hjem.

Var danskeren desillusio­neret over de tre spildte saetbolde, viste hun det ikke. Hendes vaeldige rutine og tilsynelad­ende aldrig svigtende tålmodighe­d drev hende videre, og hun satte sin modstander under voldsomt pres.

Tre gange tidligere havde Wozniacki besejret Pliskova, og de kampe gik alle i tre saet, hvorfor Wozniacki naeppe var ved at fortvivle over det tabte første saet.

Lange dueller i første serveparti i andet saet lod desuden forstå, at Pliskova er danskeren underlegen, når det gaelder fysikken. Wozniacki kan slå de tunge slag fra baglinjen i én uendelighe­d, mens Pliskova tydeligvis lettere mister pusten.

Det ser ud til, at det hele bare løber op i en højere enhed nu

Ikke desto mindre holdt tjekken ud og trak Wozniackis serveparti langt ud, før danskeren omsider fik luk-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark