Ekstra Bladet

JEG ER ALKOHOLIKE­R

Den tidligere model og jetset-kvinde er dømt for promille på 2,26

- CAROLINE CLANTE KLARA HAUBERG ccl@eb.dk; khh@eb.dk

Jetset-kvinden Henriette Zobel skulle i går forklare sig i Københavns Byret – hun er nemlig tiltalt for spirituskø­rsel.

Episoden er foregik 7. maj 2016 omkring klokken 13.30, hvor den tidligere model kørte galt i sin Suzuki Swift på Gothersgad­e i det indre København.

– Politiet ankommer, og det samme gør en ambulance, da jeg har slået min laebe. Jeg bliver kørt på hospitalet, hvor jeg bliver syet. Her tager de så en blodprøve, sagde den kendte kvinde brødebetyn­get i retten.

Tog piller mod angst

Blodprøven viste, at Henriette Zobel havde en promille på 2,26, og at hun desuden havde stoffet chlordiaze­poxid over bagatelgra­ensen i blodet.

– Jeg havde vaeret til fest aftenen før, hvor jeg havde drukket meget, og det blev sent. Så står jeg op og tager til frokost, hvor jeg drikker tre-fire glas hvidvin, fortalte

Det er meget sårbart, men jeg har på samme tid behov for at vise jer, at jeg ved, jeg ikke kan tåle alkohol

hun i retten og sagde, at stoffet kom fra nogle piller, som hun tog mod angst.

Behandlet i udlandet

I byretten kom det frem, at Henriette Zobel to dage efter

I første omgang prøvede forsvarsad­vokat Søren Theilgaard at få lukket dørene omkring Henriette Zobels forklaring og personlige forhold, men det mente dommeren ikke var nødvendigt.

– Jeg angrer dybt, og jeg er ulykkelig over alt, hvad der er sket, sagde den tidligere model, mens hun kiggede ud på den fremmødte presse.

Efter dommen havde hun dog ikke lyst til at fortaelle, hvordan hun havde det med at have fortalt om sin alkoholism­e. lyst til at saette ord på sine tanker. Det skete på det sociale medie Instagram.

Jeg angrer dybt, og jeg er ulykkelig over alt, hvad der er sket

’Jeg vedkender mig dommen og er dybt ulykkelig, skamfuld og har en skyld der ikke kan beskrives! Jeg angrer og beder om tilgivelse’, skrev hun.

Endvidere fortaeller hun i opslaget, at hun i timerne efter dommen fik beskeder fra folk, der står i samme situation som hende selv.

’Tak af hjertet og lad os sammen vaere sammen om at bryde det tabu det er at vaere alkoholike­r/misbruger’, lød det fra Henriette Zobel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark