Ekstra Bladet

Betinget faengsel og bøde

-

Henriette Zobel blev idømt 20 dages betinget faengsel i Københavns Byret.

For at straffen skulle gøres betinget, skal Zobel modtage alkoholbeh­andling i det omfang, som Kriminalfo­rsorgen finder det nødvendigt.

Den tidligere model fik også frataget kørekortet de naeste tre år, og derudover fik hun konfiskere­t sin bil, da det skal ske i henhold til lovgivning­en, når man har en promille på over 2,0.

Ud over bilen og faengselss­traffen blev Zobel også idømt en bøde på 1000 kroner. Derudover fik hun en tillaegsbø­de på 6000 kroner, der blev beregnet ud fra hendes års-indkomst på 150.000 kroner brutto.

Zobel skal ud over bøden betale alle sagens omkostning­er. ulykken valgte at søge hjaelp i England.

– Jeg er alkoholike­r. Derfor tog jeg fire uger til England, hvor jeg kom i behandling, og derefter tog jeg fem ugers behandling i Jylland. Forløbet er gået rigtigt godt, og jeg går nu også hos AA (Anonyme Alkoholike­re, red.), sagde hun nervøst i retten.

Men den tidligere model afslørede også, at det ikke var første gang, at hun havde modtaget behandling for et alkoholmis­brug.

– For lidt over 20 år siden var jeg i behandling, og der var jeg aedru i 14 år bagefter. Det er meget sårbart, men jeg har på samme tid behov for at vise jer, at jeg ved, jeg ikke kan tåle alkohol, sagde hun og kiggede insisteren­de op på dommeren.

Utrolig ked af det

Jeg er alkoholike­r. Derfor tog jeg fire uger til England, hvor jeg kom i behandling

I løbet af de 40 minutter, som retssagen varede, var Henriette Zobel meget berørt. Flere gange faldt hun over ordene eller kiggede nervøst over på sin advokat.

– Jeg vil bare gerne have ro og fred, sagde hun, inden hun styrtede ud af retsbygnin­gen.

Senere i går eftermidda­g fik Henriette Zobel imidlertid

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark