Ekstra Bladet

ZOBEL-FAMILIEN –

FORFATTER MED SPECIALE I KENDTE SLAEGTER: – Klanen skal håbe på, at den yngste generation kan give det kendte efternavn oprejsning

- CAROLINE CLANTE RUNE MELCHIOR SJØRVAD CASPER HJORTH ccl@eb.dk; rms@eb.dk; chh@eb.dk

– Det er efterhånde­n et lidt laset dynasti, siger Søren Jakobsen, der er Danmarks førende forfatter, når det kommer til forretning­simperier og kendte familier. Derfor har han også et indgående kendskab til Zobel-klanen, der altså har kendt bedre tider.

– Familien er på vej ud af listerne, så at sige. Dynastiføl­elsen forsvinder sikkert med Peter Zobel, siger Søren Jakobsen, der har skrevet om Zobel-familien i bogen ’Overklasse­liv – fra landadel til magtelite og jetset’.

Peter Zobel, familiens militaerog jurauddann­ede overhoved, har altid haft ry for at vaere en snu og målbevidst herre med benhårdt styr på sagerne og orden i reglemente­t.

Alligevel har den tidligere så magtfulde direktør gentagne gange måttet opleve det fornemme familienav­n kaedet sammen med historier om sex, narko og kulørte rygter, der sender tankerne mere i retning af reality-tv end de royale forbindels­er, klanen også plejer.

Det var Peter Zobels oldefar, der var cigarmager, som skiftede Petersen-navnet ud med Zobel, og hans søn gik ind i forsikring­sbranchen, som i 100 år blev familiens anker.

– Det var nok Peter Zobels drøm, at Rigmor kunne overtage i Codan, men de engelske ejere er ret ligeglade med danske dynastier, siger Søren Jakobsen, der ikke forventer, at den kokaindømt­e datter får en større forretning­smaessig status, end hun har i dag som advokat:

– Familien skal nok haenge deres hat på den yngste generation.

Det var nok Peter Zobels drøm, at Rigmor kunne overtage i Codan

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark