Ekstra Bladet

Patriarken Peter Zobel

-

På det sydsjaella­ndske gods Baekkeskov bor den 80-årige tidligere toperhverv­smand, der blandt andet kan skrive 20 år som succesfuld Codandirek­tør på cv’et. Godset har han ejet siden 1996 – tre år før han valgte at gå på pension.

I sin Codan-tid formåede Peter at styre forsikring­sselskabet gennem 80’erne og 90’ernes kriser, ligesom han stod for at opkøbe det konkursram­te Hafnia. Et køb, der sikrede Codans placering som absolut svaervaegt­er inden for forsikring i Danmark.

Peter blev løjtnant i Danske Livregimen­t 1956 og cand.jur. fra Københavns Universite­t i 1962. Af fornemme titler kan han blandt andet bryste sig af at vaere hofjaegerm­ester og Ridder af Dannebrog.

Hans livshistor­ie taeller flere familietra­gedier end de flestes, og så sent som i går blev det tydeligt, at ulykkerne tilsynelad­ende ikke er faerdige med at vaelte ned over Zobel-navnet.

Zobels første kone, Annika, døde i en trafikulyk­ke i 1971, hvilket gjorde Peter til enkemand i en alder af blot 35 år.

– Det er min klare opfattelse, at Peter Zobel aldrig er kommet sig over tabet af Annika. Det gør stadig for ondt, skrev forfatter Michael Teschl i 2014 i bogen ’Zobel – Historien om et dansk dynasti’.

To år senere døde parrets multihandi­cappede datter, Josephine, blot seks år gammel. Peter er far til i alt seks børn, hvoraf Rigmor og Sarah er de i offentligh­eden mest kendte.

Det er jo ikke bare et forhold, det går ud over. Det er hele ens liv

 ?? FOTO: MIKAEL RIECK FOTO: CLAUS B. LARSEN/POLFOTO ?? Rigmor Zobel er trods sit intelligen­te vaesen, alligevel mest kendt for sit kokain-forbrug. For nylig forsøgte hun dog at få flere af landets medier til at slette artikler der omtalte det.
FOTO: MIKAEL RIECK FOTO: CLAUS B. LARSEN/POLFOTO Rigmor Zobel er trods sit intelligen­te vaesen, alligevel mest kendt for sit kokain-forbrug. For nylig forsøgte hun dog at få flere af landets medier til at slette artikler der omtalte det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark