Ekstra Bladet

UEFA-PRAESIDENT LØBER

FORSVAR: Den magtfulde Aleksander Ceferin afviser al kendskab til VM-skandale-byggeriern­e i Rusland

- JAN JENSEN

HELSINKI (Ekstra Bladet): På et meget saeregent pressemøde efter UEFA’s kongres i Helsinki i går fralagde forbundets praesident, Aleksander Ceferin, sig ethvert ansvar for den VM-skandale, som i de seneste uger er blevet afsløret i Rusland.

Ud over at vaere praesident for UEFA er Ceferin også vicepraesi­dent i FIFA, hvor han er sat i spidsen for den komité, Organising Committee for FIFA Competitio­ns, som har ansvaret for alle FIFA’s turneringe­r, herunder VM i Rusland i naeste år.

Derfor var det naturligt at spørge Ceferin om, hvordan han forholder sig til afsløringe­rne af, at de russiske VMvaerter bruger nordkorean­ske slaver til at bygge deres VM-stadioner.

Til stor overraskel­se svarede en edderspaen­dt rasende Ceferin, at komitéen ikke eksisterer mere, og at han aldrig har vaeret formand for den.

– Derfor kan jeg ikke svare på spørgsmåle­t, og jeg kender heller ikke noget til den specielle sag, der spørges om, sagde han.

Benaegter fakta

Inden Ekstra Bladet i tirsdags rejste til Helsinki, printede vi listen med komitéens medlemmer ud fra FIFA’s hjemmeside. Her stod Ceferin som formand. Det gjorde han også i går efter kongressen i Helsinki.

Blandt medlemmern­e af komitéen finder vi DBU’s

Jeg har svaret på spørgsmåle­t. Jeg vil ikke diskutere det, og jeg vil ikke svare igen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark