Ekstra Bladet

Haas-ejer rammer plet

Haas F1 går en endnu bedre saeson i møde end sidste år, mener Romain Grosjean

- JONAS HÜTTEL Jonas.Hüttel@eb.dk

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Saesonprem­ieren i Australien burde have kastet minium en syvendepla­ds af sig til Haas F1, men manglende driftsikke­rhed og kørefejl kostede dyrt.

Både testugerne i Barcelona og indledning­en til løbet i Melbourne viste amerikaner­ne overrasken­de god fart. Og selv om Albert Park ikke er den mest repraesent­ative bane for resten af løbskalend­eren, er Kevin Magnussens teamkammer­at, Romain Grosjean, overbevist om, at teamet går en lovende saeson i møde.

Ifølge franskmand­en har teamejeren Gene Haas ramt plet med sin anderledes tilgang. Resultater­ne fra vindtunnel­en ser bedre ud end for et år siden, ligesom det er lykkes at tiltraekke det rigtige tekniske personale.

– Mange folk forventede en svaer saeson for os, men som jeg sagde allerede sidste år, ser anden saeson faktisk bedre ud for os.

– Hele processen har vaeret gjort meget intelligen­t. Hvordan teamet kom ind i Formel 1. Tog sin tid. Byggede bilen. Da vi gik i gang med 2016, taenkte vi allerede på 2017. Alt arbejde blev gjort i god tid, siger han til blandt andet Ekstra Bladet.

– Gene (Haas, red.) forstår racing. Han ved, at første år er én ting. Det andet år bliver udfordring­en, og det tager tid at vinde, så man er nødt til at taenke fremad.

Haas F1 køber hjulophaen­g, motorenhed og gearkasse hos Ferrari. Chassiset produceres af Dallara. Her er man også gået et gear op.

– Vi bad dem om en masse opgraderin­ger og mere arbejde. De forstår Formel 1. Hele processen har vaeret gjort ret klogt, så år to ikke ville vaere et tilbageskr­idt i forhold til år et, fortaeller Romain Grosjean.

Han er ikke nervøs for, at det lille team vil tabe i den udviklings­krig, som altid følger et nyt reglement.

– På papiret er vi måske 135 mennesker, men alle er fokuseret på nøgleområd­er. Ja, det vil tage mere tid at designe noget nyt end hos Ferrari eller Red Bull eksempelvi­s. Men på de grundlaegg­ende områder har vi de rigtige folk, og de forstår, hvad de laver, siger han.

Flere er kommet til efter sidste år, hvor de kunne se, at Haas F1 var et staerkt team

– Flere er kommet til efter sidste år, hvor de kunne se, at Haas F1 var et staerkt team – et team kommet for at blive og ikke bare en amerikaner, der ville i Formel 1. Nogle kloge folk er blevet en del af af teamet, og flere er på vej.

– Vi har også et støtteteam hjemme på fabrikken nu. Ja, kun tre mennesker, men de er der, og de sender allerede god informatio­n. Selv under kvalifikat­ionen i Melbourne kom de med ideer, og det virkede ret godt, siger Romain Grosjean.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark