Ekstra Bladet

Afgørende uger for Kessler

- Mgw

Mikkel Kessler er gået i gang med den intensive traening. Kursen er sat mod et opsigtsvae­kkende comeback i ringen i løbet af de kommende måneder.

Men ikke alt var på plads, da Mikkel Kessler fredag trådte frem og lagde kortene på bordet foran hele den samlede danske presse på Crowne Plaza på Amager.

Mikkel Kessler understreg­ede flere gange i forbindels­e med sit pressemøde forleden, at han skal gennemgå en raekke laegeunder­søgelser for at få klarhed over, om et comeback også er laegeligt forsvarlig­t.

Samtidig mangler Kessler en bokselicen­s, men det plejer at vaere formalia, når man har gennemgået de obligatori­ske undersøgel­ser.

– Vi forventer, at Mikkel kommer til at gennemgå de forskellig­e laegetjek i løbet af de kommende uger, så vi meget hurtigt får klarhed over, om alt er, som det skal vaere, siger Allan Back, der er Mikkel Kesslers personlige rådgiver.

Derfor handler det også om hurtigst muligt at få bestilt tid og siden få gennemført en hjernescan­ning, et tjek hos en øjenlaege og en neurologis­k undersøgel­se.

Kroppen er slidt

Det giver god mening at få laegedelen hurtigt på plads, før Mikkel Kessler har fundet modstander og er blevet praesenter­et til den kommende turnering World Super Six Series. Sideløbend­e med de laegelige undersøgel­ser skal Mikkel Kessler gennemføre daglige fysisk test hos sin fysioterap­eut Thomas Macon for at få klarlagt, hvor fin formen er frem mod et comeback.

Selv om han ligner en topatlet, som han sad der i fredags, er kroppen slidt. Meget slidt.

Sygejourna­len er lang for Danmarks største bokser. Mikkel Kessler er skrøbelig, og karrieren har budt på mange skader.

Han har gennemgået flere håndoperat­ioner i begge haender, har haft slidgigt i venstre kraveben samt to små diskusprol­apser i ryggen.

Endelig har han fået fjernet arvaev i venstre albue, og i 2010 måtte han traekke sig fra Super Six-turneringe­n, fordi han fik en øjenskade, der kraevede ni måneders pause.

Grundige undersøgel­ser

Mikkel Kessler er lige nu uden bokselicen­s, fordi han indstilled­e sin karriere og ikke har vaeret i ringen i snart fire år.

Men han skal have en licens, før han kan komme tilbage. Oftest er det en formalitet at få den slags på plads.

– Alle profession­elle boksere med dansk licens skal gennem en neurologis­k undersøgel­se samt en MR-scanning. Samtidig skal forbundets laege godkende de undersøgel­ser, før vi udsteder licens, forklarer Jesper D. Jensen, formand for Dansk Profession­elt Bokse-Forbund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark