Ekstra Bladet

FC Midtjyllan­d sled sig videre

NYHEDER Det kriseramte superligah­old fik i aftes succes i pokalen med en 3-2-sejr over AaB

-

Markus Holgersson og de øvrige AAB-spillere kunne ikke holde FC Midtjyllan­ds Paul Onuachu tilbage i pokalkampe­n i aftes. FC Midtjyllan­d sikrede sig onsdag en plads i semifinale­rne i DBU Pokalen med en staerk praestatio­n i Aalborg.

Topscorer Paul Onuachu førte an med to scoringer i en sprudlende 3-2-sejr over AaB.

De aktuelle problemer med blot en enkelt sejr i de seneste ni kampe i Alka Superligae­n var ikke til at maerke på det midtjyske hold, der angreb med mange mand.

Midtvejs i første halvleg faldt den første FCM-scoring, da venstrebac­ken Filip Novak lagde pres på inde foran AaB-målet.

Det betød, at bolden lidt tilfaeldig­t sprang hen til Paul Onuachu, der resolut dunkede den ind til 1-0.

Den lange nigerianer kunne lidt senere fordoble føringen, da AaB-keeper Ivan Lucic dummede sig. Østrigeren boksede et indlaeg fra Rasmus Nissen lige ud i fødderne på Paul Onuachu, der slog til igen.

AaB fik en livline lidt senere, da Jakob Ahlmann rykkede mod baglinjen og sendte bolden på tvaers. Kian Hansens arm kom i vejen, og så blev vaerterne tildelt et straffespa­rk.

Det blev sikkert eksekveret af anfører Rasmus Würtz, der gjorde det til 2-1.

Umiddelbar­t efter pausen førte et midtjysk back-samarbejde mellem Rasmus Nissen

og Filip Novak til 3-1-målet. Fra højrekante­n sendte Nissen bolden ind foran mål, hvor Novak kom stormende og prikkede den i kassen.

Besejrede rivalen

Det sidste kvarter blev et regulaert stormvejr ned mod FCM’s mål.

Kasper Risgård sørgede for et regulaert drama, da han fik reduceret til 2-3 med 13 minutter tilbage. I flere omgange var udligninge­n taet på, men det lykkedes gaesterne at holde stand.

Udover FCM er Vendsyssel FF også klar til semifinale­rne i DBU Pokalen. Vendsyssel-traener Erik Rasmussen kunne i går se sit mandskab vinde med 2-1 ude over 1. divisionsr­ivalen Naestved.

I dag findes endnu en semifinali­st, når FC København tager imod AGF. I naeste uge mødes Brøndby og Randers FC i den sidste kvartfinal­e.

?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Ikke til at stoppe