Ekstra Bladet

Danmarks dygtigste håndvaerke­re fejret til den lyse morgen

Tirsdag blev landets dygtigste håndvaerke­re hyldet og fejret i Cirkusbygn­ingen i København.

- NIELS FRIIS

Selv ellers slagfaerdi­ge håndvaerke­re kan blive stille og synligt berørt, når de overvaeret af flere end 1000 kollegaer og fagfaeller bliver haedret for godt arbejde og god kundeservi­ce.

Det var tydeligt, da smileyordn­ingen anmeld-haandvaerk­er.dk tirsdag aften og nat kårede og fejrede Danmarks bedste håndvaerke­re ved en stor event i Cirkusbygn­ingen i København.

I alt 102 finalister fordelt på 17 kategorier var med i opløbet om at blive Danmarks bedste inden for deres felt bedømt af de vigtigste dommere, kunderne selv. Det sker via smiley-ordningen anmeld-haandvaerk­er.dk, hvor alle håndvaerke­rkunder kan bedømme det arbejde, som de har fået udført.

Gav medarbejde­re aeren

For vinderen i kategorien malervirks­omheder med fem eller flere ansatte, Allan Norre Møller, indehaver af Møllers Malerfirma i Pandrup i Nordjyllan­d, var kåringen resultatet af en målrettet indsats for at gøre et godt stykke arbejde og få kunderne til at anerkende det med en anmeldelse på anmeld-haandvaerk­er.dk. Alligevel var det en rørt malermeste­r, der straks gav aeren videre til sine medarbejde­re.

- Det er en overvaelde­nde følelse at stå med denne pris i hånden. Når Møllers Malerfirma er nået så langt, skyldes det ikke mindst vores hårdtarbej­dende svende og laerlinge. Jeg er sikker på, det giver os anledning til at arbejde for at blive endnu skarpere i fremtiden, lød det fra Allan Norre Møller.

Malerfaget har en saerlig rolle i forhold til håndvaerks­fagenes saerlige ry, fremhaeved­e Kenneth Johansen, adm. direktør i Beckers Maling, der sponsorere­de malerkateg­orierne i Årets Håndvaerke­r.

- Malernes faglighed og engagement i opgaven er afgørende for, at et byggeproje­kt kommer til at fremstå som en flot og sammenhaen­gende helhed. Det er malerne, der leverer den sidste finish, som er så afgørende for det det samlede indtryk. På den måde er malerne med til at løfte hele håndvaerks­sektoren, sagde Kenneth Johansen, da han overrakte det håndgribel­ige bevis på haederen, en bronzestat­uette til Allan Norre Møller.

Pris til naesten nyt firma

Vinderen i kategorien murervirks­omheder med op til fire ansatte blev Mester Murer ApS med murermeste­r Lasse Petersen i front.

Det unge firma fra Gilleleje i Nordsjaell­and har siden opstarten sidste år specialise­ret sig i badevaerel­ser.

Det var en tydeligt bevaeget Lasse Petersen, der fik overrakt prisen som Årets Murer 2017 af teknisk konsulent Mikkel Falkenstrø­m fra kategorisp­onsoren ARDEX FlisePartn­eren samt direktør i brancheorg­anisatione­n Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

- Det er lidt surrealist­isk at blive kåret som bedst i sin kategori som naesten helt nystartet virksomhed. Men det viser, at det betaler sig at satse målrettet på kvalitet, både i murerarbej­det og i den service, du leverer, lød det fra Lasse Petersen.

Service trods travlhed

Hos anmeld-haandvaerk­er.dk glaeder medgrundla­egger Mads Teissøe sig over, at håndvaerks­virksomhed­erne trods større travlhed end laenge også sørger for at tage sig godt af deres kunder og yde en god service.

- Det er et udtryk for, at håndvaerke­rne taenker langsigtet og prioritere­r at udvikle en baeredygti­g forretning fremfor blot at gå efter den hurtige indtjening her og nu, siger han.

Under prisoverra­ekkelsen var der traditione­n tro masser af fest, og med ”Vild med Dans”-vaert Claus Elming som anfører blev Årets Håndvaerke­re fejret med masser af spektakula­er akrobatik og show fra Cirkusbygn­ingens faste underholdn­ingslevera­ndør, Wallmans. Festen fortsatte for manges vedkommend­e til After Party ude i byen, der efter sigende varede til de tidlige morgentime­r.

 ?? FOTO: JOHN EHBRECHT ?? Det samlede vinderfelt i alle kategorier ved Årets Håndvaerke­r 2017.
FOTO: JOHN EHBRECHT Det samlede vinderfelt i alle kategorier ved Årets Håndvaerke­r 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark